Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURLE contra pandemiei cu coronavirus în Tailanda - Festivalul Anului Nou, anulat iar şcolile şi universităţile, închise

tailanda lege martiala

Guvernul Thailandei a introdus o serie de măsuri pentru a opri răspândirea coronavirusului, între care anularea Festivalului Anului Nou thailandez şi închiderea şcolilor şi magazinelor în Bangkok, relatează dpa marţi, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernului thailandez, Narumon Pinyosinwat, a declarat că membrii cabinetului au decis să închidă toate universităţile şi şcolile, barurile, cluburile de noapte, saloanele de masaj, cinematografele şi centrele de fitness timp de 14 zile.

Festivalul Anului Nou în Thailanda, numit Songkran, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul thailandez, marcat în perioada 15-18 aprilie cu bătai cu apă în întreaga ţară, a fost de asemenea anulat pentru a împiedica milioane de oameni să iasă din Bangkok.

Citeşte şi: COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

Alte evenimente la care pot participa numeroase persoane, precum concerte, ceremonii religioase, evenimente sportive sau expoziţii au fost de asemenea suspendate pentru a se reduce la minimum riscurile răspândirii coronavirsului.

Ministrul sănătăţii publice, Anutin Charnvirakul, a declarat că cetăţenii străini proveniţi din zone de risc pentru coronavirus trebuie să aibă un certificat medical din ultimele trei zile, să aibă asigurare medicală, să aibă cazare unde pot fi contactaţi, să fie de acord să utilizeze o aplicaţie pe telefonul mobil cu care să poată fi monitorizaţi de către guvern şi să stea în auto-carantină pentru le fi monitorizată starea timp de 14 zile.

Ministerul Sănătăţii a raportat marţi 30 de cazuri noi de coronavirus, numărul total de îmbolnăviri în Thailanda ajungând la 177. O persoană din Thailanda testată pozitiv a murit, în timp ce 41 s-au însănătoşit şi alţi 135 încă primesc tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.