Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Politi, falsul chirurg, lucrează într-un restaurant: Judecătorii i-au prelungit controlul judiciar

Matteo Politi

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat ilegal în România, susține că și-a obținut dreptul de practică pe bani. În instanţă, le-a spus judecătorilor că ar fi plătit aproximativ 3000 de euro funcționarelor de la Direcția pentru Sănătate care sunt deja trimise în judecată. Politi este sub control judiciar, lucrează la un restaurant dar visează să aibă propria clinică de chirurgie plastică în care să opereze, potrivit stiri.tvr.ro.

Matteo Politi a ajuns în fața judecătorilor ca martor și le-a povestit cum a obținut codul de parafă de la Direcția de Sănătate Publică.

Deși nu avea studiile necesare pentru a putea profesa chirurgia plastică, italianul susține că a fost victima consilierului juridic căruia i-ar fi plătit aproximativ 3000 de euro.

Consilierul juridic este acum acuzat de procurori că ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza unui dosar incomplet.

Au fost trimise în judecată și alte trei funcţionare din cadrul DSP Bucureşti, care ar fi falsificat mai multe documente și i-ar fi dat dreptul lui Matteo Politi să practice profesia de medic chirurg.

Citește și: Jandarmeria 'lovește' din nou - Al doilea jandarm pedofil în doar două zile. A racolat minorul pe internet

Italianul susține în continuare că are diplomele necesare pentru a practica această profesie.

Matteo Politi nu vrea să abandoneze medicina. Împreună cu un bucătar italian, vrea să deschidă o clinică medicală dar, până atunci, lucrează la un restaurant.

Politi rămâne sub control judiciar încă 60 de zile. Este acuzat de practicarea unei meserii fără drept pentru că a făcut chirurgie plastică în mai multe clinici private.

Două foste paciente au depus plângeri penale împotriva italianului. La fel și una dintre clinicile private în care a lucrat.

Imediat după izbucnirea scandalului, în luna februarie, Politi a încercat să plece din țară și a fost prins de poliţiştii din Vama Curtici, într-un tren spre Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.