Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Renzi prevede un eşec al celui care-i va urma în funcţia de premier

Premierul italian demisionar Matteo Renzi a declarat luni că se aşteaptă ca succesorul său, Paolo Gentiloni, să eşueze în una dintre principalele sale sarcini: asigurarea unui acord politic cu privire la funcţionarea corespunzătoare a sistemului electoral, relatează DPA, conform agerpres.

Regulile de votare sunt în prezent diferite pentru fiecare dintre cele două camere din parlament, ceea ce face să crească riscurile unor rezultate contradictorii. Preşedintele Sergio Mattarella a făcut din adoptarea unui sistem unitar o prioritate pentru noul guvern.

Citeşte şi: BOMBĂ detonată în centrul Atenei

În primul său interviu după prezentarea demisiei săptămâna trecută, Renzi a prezis luni de discuţii zadarnice cu privire la această chestiune, deoarece parlamentarii vor fi mai interesaţi să-şi păstreze avantajele decât să adopte o reformă care ar deschide calea pentru noi alegeri.

'Ştiu că este scandalos, dar nu mă aştept la nimic altceva', a declarat el pentru ziarul Quotidiano Nazionale.

Cu toate acestea, Renzi a declarat că se aşteaptă la organizarea de alegeri legislative în luna iunie, indiferent care vor fi regulile de votare în vigoare după decizia din ianuarie a Curţii Constituţionale privind modificarea procedurilor de vot pentru Camera Deputaţilor.

'La următoarele alegeri, probabil în luna iunie, se va vota cu (existentul) sistem proporţional (pentru Senat) şi cu Consultellum (legea pentru Camera Deputaţilor modificată de Curtea Constituţională)', a spus el.

Citeşte şi: China este 'profund îngrijorată' de ultimele declaraţii ale lui Donald Trump

Gentiloni, care a fost văzut ca unul dintre membrii cei mai de încredere din guvernul care îşi încetează activitatea, va fi cu toate acestea un bun premier, a sugerat Renzi. 'El are ceea ce este nevoie, se va descurca. Îi doresc noroc', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.