Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini, întâlnire în Cehia cu şeful 'fraţilor' din extrena dreaptă, Tomio Okamura

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Matteo Salvini, vicepremier în guvernul italian şi lider al extremei drepte din peninsulă, a discutat la Praga despre politica "dezastruoasă" a UE cu şeful extremei drepte din Cehia, Tomio Okamura, a anunţat acesta vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Tomio Okamura a profitat de ocazie pentru a-şi invita pe Facebook alegătorii la o manifestaţie prevăzută să aibă loc la Praga pe 25 aprilie, sub sloganul "Nu dictatului UE", cu o lună înainte de alegerile europene, şi la care i-a invitat pe liderii extremei drepte din Franţa şi Olanda, Marine Le Pen şi Geert Wilders.

Politicianul italian a ajuns la Praga joi şi a plecat vineri.

"Am discutat despre situaţia actuală în ceea ce priveşte imigraţia şi islamizarea Europei, pe care Matteo este singurul care a înfruntat-o cu succes, şi veştile privind directivele teribile ale UE", a declarat Okamura, om de afaceri ceh de origine japoneză şi lider al partidului de extremă dreaptă SPD, care are 19 deputaţi în camera inferioară a Parlamentului ceh, din 200 în total.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

Cei doi au discutat despre strategia pentru viitoarele alegeri europene, care au o "importanţă cheie", a subliniat el.

Politicianul ceh a spus că a discutat cu invitatul său despre politica agricolă "dezastruoasă" a UE, care a "distrus" agricultura cehă.

"UE să înceteze să ne trateze ca pe o pubelă", a mai spus el, aluzie la produsele alimentare de calitate inferioară care ar fi importate în "noile state" UE, printre care şi Cehia.

Matteo Salvini a lansat luni, la Milano, un apel la constituirea unei alianţe a suveraniştilor, în vederea alegerilor europene care urmează să aibă loc între 23 şi 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.