Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini promite că va fi mai încăpăţânat ca Bruxellesul în conflictul asupra finanţelor publice

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, a promis sâmbătă că nu va ceda şi va fi cel "mai încăpăţânat" în conflictul cu Bruxellesul, îngrijorat de deteriorarea finanţelor publice ale Italiei şi care ameninţă cu sancţiuni, informează AFP şi dpa preluate de Agerpres.

"Voi spune la Bruxelles săptămâna viitoare: 'Lăsaţi-ne să facem ce cer italienii: mai puţine taxe şi mai multe locuri de muncă'", a declarat Salvini în timpul unei reuniuni politice. "Şi dacă ei vor spune 'nu', vom vedea cine este mai încăpăţânat", a adăugat Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga.

Joi, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a afirmat că Italia nu va adopta anul acesta măsuri bugetare de urgenţă pentru a-şi întări finanţele publice, ca răspuns la temerile formulate de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a trimis miercuri o scrisoare Guvernului de la Roma în care îi cere acestuia să explice de ce s-au deteriorat finanţele publice ale Italiei, un pas care deschide calea pentru o posibilă acţiune disciplinară împotriva Italiei în cursul săptămânii următoare.

Scrisoarea Executivului comunitar este o obligaţie prevăzută în legislaţia UE şi este trimisă atunci când o ţară nu mai respectă ţintele fiscale convenite, care cer ca deficitul bugetar să fie menţinut sub 3% din Produsul Intern Brut iar datoria publică să fie redusă dacă depăşeşte pragul de 60% din Produsul Intern Brut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.