Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini salută încetarea operaţiunilor navei Aquarius de salvare a migranţilor

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Vicepremierul italian Matteo Salvini, care deţine şi portofoliul de interne şi este adeptul unei poziţii dure antimigraţie, a salutat vineri informaţia că nava Aquarius de salvare a migranţilor nu va mai opera în Marea Mediterană, relatează dpa preluată de Agerpres

Într-o postare pe Twitter, Salvini a spus că decizia va duce "la mai puţine plecări, mai puţine veniri, mai puţine decese". "E un lucru bun", a precizat el.

Salvini, care conduce partidul Liga, de extremă-dreapta, a interzis accesul în porturile italiene pentru navele de salvare a migranţilor gestionate de organizaţii caritabile, limitându-le serios capacitatea de a aduce migranţi pe teritoriul Italiei.

El a justificat măsura susţinând că navele de salvare colaborau cu traficanţii de fiinţe umane pentru a aduce migranţi în Europa, o acuzaţie pe care organizaţiile caritabile au respins-o mereu.

Nava Aquarius era gestionată în comun de organizaţiile neguvernamentale Medici fără Frontiere (MSF) şi SOS Mediterranee. Ele au anunţat joi seară încheierea operaţiunilor navei.
Decizia a fost luată din cauza restricţiilor şi problemelor legale pentru Aquarius, care, conform ONG-urilor, reflectă ostilitatea tot mai mare din partea guvernelor europene faţă de activitatea de salvare a migranţilor.

În acelaşi timp însă, SOS Mediterranee spune că vrea să îşi reia activitatea cât mai repede posibil cu o altă navă.

"Căutăm noi nave şi avem discuţii cu mai multe companii de transport", a declarat Verena Papke, director al SOS Mediterranee Germania.

Ea a mai spus că ONG-ul său va găsi o nouă navă pentru operaţiuni de salvare până cel târziu în 2019.

"Aquarius a fost, evident, un mare simbol, dar în cele din urmă nu este vorba decât de o navă care trebuie înlocuită", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.