Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mausoleul lui Lenin îşi va închide porţile în timpul centenarului Revoluţiei

Lenin Nadejda

Mausoleul lui Lenin îşi va închide porţile în timpul centenarului Revoluţiei Bolşevice care va fi marcat la 7 noiembrie, au informat joi surse ale Serviciului Federal de Protecţie (FSO), citate de EFE. Motivul închiderii mausoleului este defilarea militară care va avea loc în Piaţa Roşie şi care comemorează istorica paradă desfăşurată la 7 noiembrie 1941, în plin asediu al regimului nazist, conform Agerpres.

Clădirea de marmură unde este expus trupul îmbălsămat al fondatorului statului sovietic din 1924 va fi închisă începând de vineri 3 noiembrie şi îşi va redeschide porţile la 8 noiembrie. Singurii care vor avea ocazia să-l omagieze pe Lenin vor fi comuniştii care au primit autorizaţia de a depune o ofrandă florală la mausoleu pe 5 noiembrie.

De fapt, comuniştii sunt singurii care propun comemorarea revoluţiei printr-un marş la 7 noiembrie, deoarece Kremlinul a anunţat deja că nu prevede sărbătorirea sub nicio formă a acestei date. Ziua de 7 noiembrie, când sovieticii sărbătoreau Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie, este azi zi lucrătoare şi a fost înlocuită, după desfiinţarea URSS, cu Ziua Unităţii Naţionale, marcată în data de 4 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.