Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Max Verstappen are prima șansă la titlul în Formula 1 în Arabia Saudită. Care este scenariul?

www.redbull.com
Max Verstappen

Max Verstappen va avea prima șansă de a cuceri titlul în Formula 1 în Arabia Saudită, peste două săptămâni, însă liderul clasamentului piloților ar putea, de asemenea, să-și vadă avantajul dispărând complet, putând fi egalat sau chiar depășit, anunță Mediafax.

Lupta pentru titlul Formulei 1 în 2021 este în continuare strânsă, în condițiile în care Lewis Hamilton, septuplul campion mondial de la Mercedes, a redus diferența la opt puncte, cu o nouă victorie categorică duminică, în Qatar.

Cu două curse rămase de disputat, perspectiva deciderii titlului în runda finală de la Yas Marina, din Abu Dhabi rămâne un scenariu posibil și chiar dorit, de împătimiții neutrii ai competiției.

Mai mult, în ultima cursă, cei doi pretendenți ar putea pleca chiar de la egalitate de puncte în clasament, în cazul în care Hamilton va câștiga penultima cursă, cu un punct bonus pentru cel mai rapid tur, iar Verstappen va fi al doilea, cu mențiunea că pilotul Red Bull va avea un avans de 9-8 la victorii în curse.

În acest scenariu, titlul va fi câștigat de cel care termină înaintea celuilalt, în ultima cursă, cu excepția cazului în care se elimină reciproc sau abandonează fiecare.

În cazul în care Hamilton va câștiga la Jeddah și Verstappen va termina mai jos de locul doi, pilotul Mercedes va fi cel care va pleca cu avans de puncte în ultima cursă.

Un abandon al britanicului ar necesita totuși ca Verstappen să obțină 18 puncte, un loc doi, pentru a pune capăt competiției.

Dacă Hamilton ar termina al 10-lea, Verstappen ar trebui să fie al doilea cu cel mai rapid tur, pentru a decide titlul în Arabia Saudită.

În cazul în care Verstappen va câștiga, cu cel mai rapid tur, totul se va termina dacă Hamilton nu va fi mai sus de locul șase. Fără cel mai rapid tur, Hamilton ar trebui să termine cel puțin pe locul 7, pentru a păstra șanse la titlu, în ultima cursă.

Au fost o mulțime de suișuri și coborâșuri în acest sezon de rollercoaster, dar cel mai probabil rezultat - pe baza formei de până acum - este că lupta pentru titlu se va disputa până în ultimul tur al sezonului.

Hamilton nu a reușit să puncteze în două din cele 20 de curse de până acum, Azerbaidjan și Italia, la fel ca și Verstappen, cei doi ciocnindu-se în Italia.

Verstappen a terminat de șapte ori pe locul doi, Hamilton fiind câștigătorul în șase dintre aceste ocazii.

Excepția a fost Turcia, unde Verstappen a fost al doilea, iar Hamilton al cincilea.

La Monaco, Verstappen a câștigat cu Hamilton pe locul șapte, dar britanicul și-a asigurat cel mai rapid tur. În cele două ocazii în care Verstappen a câștigat cu turul cel mai rapid, Hamilton a terminat al doilea și al patrulea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.