Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Max Verstappen l-a depăşit pe Vettel la numărul de victorii pentru Red Bull

www.redbull.com
Max Verstappen

Pilotul olandez Max Verstappen a scris o nouă pagină de istorie a echipei Red Bull, după ce a obţinut duminică a 39-a sa victorie din Formula 1, la Marele Premiu al Monaco, depăşind recordul germanului Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial cu scuderia austriacă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Vettel, retras din Formula 1, a obţinut 38 de victorii în cei şase ani petrecuţi la Red Bull, perioadă în care a câştigat patru titluri mondiale, în timp ce Verstappen, 25 ani, a ajuns la 39 de victorii în opt sezoane şi a cucerit două titluri mondiale, fiind însă mare favorit pentru al treilea în acest an. Germanul a câştigat în total 53 de curse, 38 cu Red Bull, 14 cu Ferrari şi una cu Toro Rosso.

În clasamentul piloţilor din acest sezon, Verstappen are un avans de 39 puncte faţă de coechipierul său Sergio Perez, când au mai rămas 16 curse de disputat.

''Când ai o maşină bună poţi bate aceste recorduri. Dar e grozav, nu m-am gândit niciodată că voi ajunge în această poziţie în cariera mea. În timp ce mă maturizam, voiam să fiu pilot de Formula 1 şi să câştig aceste curse. Este mult mai bine decât mi-aş fi imaginat, cu siguranţă'', a declarat Verstappen la Monte Carlo, unde a obţinut a doua sa victorie din Monaco, după cea din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.