Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mazăre așteaptă la ICCJ 'CARUL ALEGORIC' care să-l ducă înapoi în Madagascar - Procurorii spun că a fost adus legal în țară

Judecatori

Avocatul lui Radu Mazăre a explicat în sala de judecată la instanța supremă, care judecă o contestație la executare a fostului edil, că el trebuie eliberat din închisoare pe fondul procedurii incorecte de extrădare sau chiar trimis înapoi în Madagascar așa cum ar fi solicitat chiar statul malgaș.

Concret, pledoaria avocatului lui Mazăre a avut două componente. Una este aceea că clientul său a fost introdus închisoare urmare executării unei proceduri care nu a avut toți pașii procedurali așa cum prevede legea.

Avocatul lui Mazăre spune că fostul edil nu a fost prezentat unui judecător din Madagascar care să confirme întregul de mers de preluare a clientului său.

A doua componentă a apărării lui Mazăre a vizat calea de urmat și soluția pe care ar trebui să o dea la acest moment instanța pentru a se crea cadrul legal care să permită introducerea lui Mazăre în penitenciar.

Concret, avocatul a cerut fie lăsarea în libertate a lui Mazăre, prin desființarea deciziei definitive de condamnare în dosarul retrocedării plajelor din Constanța, fie returnarea pe cheltuiala statului român a fostului edil statului Madagascar care să reia procedura de extrădare, în care Mazăre să fie prezentat inclusiv unui judecător al acestui stat.

Între altele avocatul lui Mazăre a explicat judecătorilor instanței supreme că în cazul clientului său ar fi existat o oarecare presiune pentru aducerea sa urgentă în țară ocazionată de evenimente politice ce urmau să aibă loc.

Procurorul prezent la ședința de judecată a arătat instanței de judecată că toată procedura a fost lega îndeplinită și că motivul invocat de apărarea lui Mazăre pentru anularea deciziei definitive din dosarul plajelor nu este prevăzut de legislația penală aflată în vigoare.

Mai precis, a sugerat procurorul, temeiul juridic ce trebuia să existe în cazul cererii de contestație la executare nu se regăsește prin prisma argumentelor invocate de apărare, argumentele sale putând fi analizate în cadrul unui alt proces care să aibă la bază un alt tip de cerere decât contestația la executare.

Instanța supremă a rămas în pronunțare și va stabili dacă îl pune liber pe Radu Mazăre, dacă îl trimite înapoi în Madagascar pe cheltuiala României sau dacă acesta va executa în continuare în penitenciar decizia definitivă de nouă ani de închisoare cu executare din dosarul retrocedării plajelor din Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.