Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mazare, despre cele 3 noi dosare deschise de DNA: "Acţionează la ordin"

Radu Mazare

Radu Mazare a spus ca nu a primit nicio restrictie din partea procurorilor anticoruptie si ca procurorul care se ocupa de cazul sau este acelasi care îl ancheteaza si pe seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. 

Primarul Constantei a precizat ca s-a început urmarirea penala împotriva sa pentru abuz în serviciu în trei dosare penale legate de retrocedarea unor terenuri.

"Au fost doua spete legate de terenuri si mai este o a treia cu doi care s-au judecat. Trebuia sa fi predat terenul unuia si fiindca nu i l-am predat, instanta a obligat Primaria la cheltuieli de judecata si despagubiri de câteva zeci de mii de lei si eu sunt vinovat pentru asta, dar nu stiu amanunte, trebuie sa ma duc la birou. Am lua la cunostiinta învinuirile si mi-a spus ca daca doresc sa vin sa dau o declaratie, daca nu, sa înaintez un memoriu în care sa explic", spus Mazare, care a precizat ca terenul respectiv ar avea câteva sute de metri patrati.

Întrebat daca va depune un memoriu la DNA, a spus ca probabil ca da, dar ca se va consulta cu avocatul. 

Radu Mazare a mers la DNA Constanta îmbracat în hainele kaki în care a aparut la mai multe evenimente, inclusiv la întruniri ale PSD, si având pe cap bereta rosie 

"E vorba despre, dar nu stiu daca am voie sa va spun pentru ca m-a certat avocatul, întrucât conform noului Cod penal nu mai ai voie sa spui în momentul anchetei despre ce te ancheteaza. E vorba despre un doctor care a fost mostenitorul bunicii sale si a avut 300 de metri patrati si i-am dat retrocedare cu hotarâre de instanta, i-am dat un teren în compensare si în hotarârea de instanta spunea s-o trimitem la Fondul Proprietatea, pentru ca noi în data respectiva nu aveam terenuri. Am dat dispozitia dupa trei luni, când aveam terenuri. Legea spune ca daca ai teren, sa-i dai teren. E un doctor, nu-i dau numele, e un medic dermatolog din Constanta, sunt 4-5 dermatologi în Constanta, îl stiti. Si al doilea este un nene care a avut o notificare de 100 de metri patrati, tot mostenitor, tot al unei bunici sau ceva de genul asta, cu o suta de metri, i-am dat 60 de metri, pentru restul l-am trimis la Fondul Proprietatea. Mi-a dat Prefectura înapoi, mi-a zis sa scriu suprafata, am scris suprafata, procurorul n-a vazut-o si a zis ca l-am prejudiciat si a început urmarirea penala. Deci cam asta stiu eu din povesti. Nu exista nicio plângere, oamenii sunt multumiti. Hotarârea de instanta pentru doctorul dermatolog, am o hotarâre cu un an anterior în care spune judecatorul în lamurirea hotarârii de instanta", spunea Radu Mazare la intrarea în sediul DNA, întrebat despre dosarele în legatura cu care a fost citat. 

El s-a lansat din nou în acuzatii la adresa DNA, spunând ca aceasta "actioneaza la ordin". 

"Din câte stiu eu nu exista decât în vreo doua tari europene, ori la maniera în care actioneaza la ordin, de zece ani, numai la un anumit spectru al politicii, nu e în regula ce se întâmpla. Spre exemplu, în dosarul lui Nicusor, în care l-au ridicat ca pe un animal, fusese cercetat de Parchet si primise NUP, dupa care s-au reautosesizat si au redeschis dosarul. E bataie de joc", a adaugat primarul Constantei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.