Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MCIN a făcut demersuri către RADET din 23 octombrie pentru furnizarea căldurii în clădirea Bibliotecii Naţionale

biblioteca nationala

Ministerul Culturii a transmis că nu lipsa de fonduri a dus la încetarea alimentării cu căldură în clădirea Bibliotecii Naţionale a României şi justifică acest fapt prin solicitarea către RADET, trimisă încă din data de 23 octombrie, pentru a furniza agentul termic necesar încălzirii imobilului din Bulevardul Unirii nr.22., se arată într-un răspuns la solicitarea News.ro.

"Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis către RADET Bucureşti adresa nr. 4508/23.10.2018, prin care a solicitat furnizarea, în cel mai scurt timp posibil, a agentului termic necesar încălzirii întregului imobil din Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, în care funcţionează atât Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cât şi Biblioteca Naţională a României", explică reprezentanţii Ministerului.

"Având în vedere starea, evoluţia vremii şi a temperaturilor din ultimele zile în Bucureşti, precum şi prognozele pentru viitor, în vederea protejării cititorilor, salariaţilor, documentelor şi instalaţiilor, vă adresăm rugămintea să dispuneţi furnizarea, în cel mai scurt timp posibil, a agentului termic necesar încălzirii întregului imobil din Bulevardul Unirii nr.22, sector 3, Bucureşti, în care funcţionează Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Biblioteca Naţională a României" este solicitarea făcută de MCIN către RADET în data de 23 octombrie.

Potrivit MCIN, "RADET Bucureşti a confirmat faptul că începând cu data de 24.10.2018 se va pune în funcţiune instalaţia de încălzire la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Biblioteca Naţională a României".

Prin urmare, spun reprezentanţii Ministerului Culturii, "nu este vorba despre lipsă de fonduri, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale făcând demersurile necesare către furnizorul agentului termic, respectiv RADET Bucureşti, pentru pornirea căldurii".

Angajaţii Bibliotecii Naţionale a României au cerut duminică Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, căruia îi este subordonată instituţia, să pornească alimentarea cu căldură, însă, potrivit unor surse din cadrul BNaR, MCIN vrea să facă economie şi le-a transmis că nu există, momentan, bani pentru asta.

"Suntem în frig de o lună. Am trimis, prin sindicat, mai multe solicitări, iar Ministerul ne-a răspuns, prin serviciul administrativ, că nu se poate să pornească acum căldura, pentru că nu sunt bani. Avem centrală proprie, iar încăperea în care se află este plină de purici şi trebuie să vină şi deratizarea", a declarat pentru News.ro un angajat al instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.