Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

McLaren s-a despărțit de directorul tehnic James Key: englezii sunt nemulțumiți de startul slab de sezon

Eurosport.com
McLaren

Echipa McLaren, care a început slab sezonul de Formula 1, a indicat joi că s-a despărţit de directorul tehnic James Key, înlocuit de un trio de specialişti din care face parte David Sanchez, plecat recent de la Ferrari, informează Reuters şi L'Equipe.

După ce nu a obţinut niciun punct în primele două Mari Premii ale sezonului, McLaren a anunţat joi într-un comunicat plecarea directorului său tehnic, care era în funcţie din 2019.

McLaren a decis să-şi restructureze departamentul şi să se bazeze pe trei specialişti plasaţi sub responsabilitatea directorului echipei, Andrea Stella. "Echipa a luat decizia de a nu mai avea un singur director tehnic executiv care să supravegheze toate operaţiunile tehnice", se arată în comunicat.

După zece ani la Ferrari, David Sanchez, care a participat în ultimii doi ani la dezvoltarea monoposturilor Ferrari din 2022 (F 1-75) şi 2023 (SF-23), va fi director tehnic responsabil cu conceperea şi performanţa monoposturilor începând cu ianuarie 2024. Peter Prodromou devine director tehnic responsabil cu aerodinamica, iar Neil Houldey, director tehnic responsabil de inginerie şi design.

"Pentru mine este clar că de ceva timp dezvoltarea noastră tehnică nu a progresat într-un ritm suficient de rapid pentru a ne îndeplini ambiţia de a reveni în prim-plan. Este important să ne asigurăm că avem baze solide pentru a inversa tendinţa", a declarat Zak Brown, directorul general al McLaren Racing, într-un comunicat.

McLaren a încheiat doar pe locul 5 anul trecut în campionatul constructorilor, iar începutul ridică semne de întrebare asupra viitorului britanicului Lando Norris. Acesta, un pilot bine cotat, a ocupat un modest loc 17 la sfârşitul săptămânii trecute, două poziţii mai jos decât colegul său, debutantul australian Oscar Piastri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.