Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MCPDS: Societatea civilă este invitată să se înscrie în Comitetul Naţional OGP

gabriel petrea

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, invită organizaţiile neguvernamentale de profil să participe la implementarea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România, prin depunerea candidaturii la Comitetul Naţional OGP, se arată într-un comunicat al MCPDS, remis joi Agerpres.

Conform sursei citate, societatea civilă este încurajată să participe activ la procesul de guvernare deschisă prin înscrierea în Comitetul Naţional de Coordonare a implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România până la data de 31 octombrie. "Invit organizaţiile neguvernamentale de profil să participe la implementarea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România prin depunerea candidaturii la Comitetul Naţional OGP. Expertiza societăţii civile este necesară pentru implementarea politicilor pentru asigurarea unei guvernări deschise, transparente şi contribuie în mod special la modernizarea managementului public. Îmi doresc ca această informaţie să fie transmisă la toate ONG-urile interesate, indiferent de locul de provenienţă, astfel încât să existe o reprezentare extinsă în cadrul Comitetului", a declarat Gabriel Petrea.

Potrivit comunicatului, pentru a putea desemna reprezentanţi în Comitetul Naţional OGP, organizaţiile societăţii civile trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate. Ele trebuie să fie persoane juridice fără scop lucrativ înregistrate în România în condiţiile legii, iar domeniile de activitate prevăzute în statut să fie în strânsă legătură cu domeniile de competenţă ale OGP. Totodată, scopul, obiectivele şi activităţile trebuie să fie independente faţă de instituţii publice, partide politice, ideologii, doctrine şi religii. De asemenea, instituţiile publice şi partidele politice trebuie să nu aibă reprezentanţi în organele de conducere ale organizaţiilor.

Totodată, organizaţiile trebuie să fi desfăşurat activitate neîntreruptă anterior depunerii candidaturii timp de cel puţin trei ani, să fi făcut publice rapoarte de activitate anuale şi rapoarte financiare, să nu desfăşoare activităţi exclusiv în interesul membrilor săi şi să nu înregistreze datorii la bugetul de stat. Procesul de selecţie va fi coordonat de reprezentanţii guvernamentali ai comitetului, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.