Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MEC a anunțat o premieră în învățământul universitar: locurile la masterul didactic au fost ocupate integral

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat, marți, o premieră în învățământul universitar: toate locurile la masterul didactic, organizat în opt universități din țară, au fost ocupate, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al MEC, opt universități desfășoară, în anul universitar 2020-2021, pentru prima dată în România, programe de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență.

„Față de această inițiativă, tinerii care doresc să îmbrățișeze o carieră didactică au manifestat un deosebit interes, fiind ocupate toate locurile din planul de școlarizare”, se arată în comunicat.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Cele opt instituții de învățământ superior care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021, precum și domeniile aferente sunt:

Universitatea Politehnică din București - specializări: Inginerie mecanică, Inginerie și management;

Universitatea din București - specializări: Chimie, Biologie, Geografie, Limba și literatura română, Limba și literatura germană;

Academia de Studii Economice din București - specializări: Economie;

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - specializări: Educație fizică și sport, Teologie Ortodoxă, Biologie și Geografie;

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca - specializări: în limba română – Informatică, Chimie și Istorie, în limba maghiară – Matematică, Informatică, Chimie și Istorie;

Universitatea „Ovidius” din Constanța - specializări: Științe inginerești aplicate, Administrarea afacerilor, Psihologie și Biologie;

Universitatea din Craiova - specializări: Informatică, Calculatoare și tehnologia informației, Chimie și Biologie;

Universitatea de Vest din Timișoara - specializări: Fizică, Educație fizică și sport, Chimie, Biologie și Geografie.

Masterul didactic este un program de formare inițială pentru cariera didactică, prevăzut încă de la adoptarea Legii educației naționale, dar care a fost implementat în acest an.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Programul are o durată de doi ani și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, interesați să dezvolte o carieră didactică. Aceștia s-au putut înscrie la un program de master didactic din același domeniu fundamental, corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență.

„Trei instituții de învățământ – Universitatea Politehnică București (specializări: Inginerie mecanică și Inginerie și management), Academia de Studii Economice din București (specializări: Administrarea afacerilor, Economie, Contabilitate, Informatică economică) și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (specializări: Matematică și Informatică – în limba maghiară și Informatică și Chimie - în limba română) - au oferit candidaților și posibilitatea de a opta pentru obținerea dublei specializări, aleasă tot din domeniul fundamental aferent domeniului înscris pe diploma de licență sau echivalentă a acestora. În condițiile dublei specializări, absolventul va prezenta o singură lucrare de disertație care vizează, la nivelul ipotezei formulate, ambele specializări. Absolventul primește o singură diplomă, care atestă competențele didactice și pentru cea de-a doua specializare și care îi conferă dreptul de a preda respectivele discipline de studiu”, au mai precizat reprezentanții MEC:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.