Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciul dintre Brazilia și Argentina a fost anulat definitiv

Meciul dintre selecţionatele Braziliei şi Argentinei, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022, amânat pentru data de 22 septembrie şi fără vreo miză pentru cele două echipe, calificate deja la Mondialul din Qatar, a fost definitiv anulat, au anunţat, marţi, federaţiile din cele două ţări în comunicate distincte, citate de AFP.

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) şi Asociaţia de fotbal argentinian (AFA) şi "FIFA au reglat litigiul la Tribunalul de Abritraj Sportiv (TAS) de la Lausanne", se arată în comunicatele celor două, informează Agerpres. 

"Meciul Brazilia - Argentina nu va fi jucat, iar data corespondentă va permite celor două selecţionate să dispute partide amicale de pregătire pentru Cupa Mondială (20 noiembrie-18 decembrie), se mai arată în comunicat.

Meciul, programat iniţial pe 5 septembrie 2021 la Sao Paulo, a fost întrerupt după doar cinci minute de joc la intervenţia autorităţilor sanitare locale, după ce patru jucători ai naţionalei "Albiceleste" evoluând în Anglia au fost acuzaţi de încălcarea protocolului anti-Covid.

Reprezentanţi ai agenţiei sanitare Anvisa şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt meciului, într-o confuzie totală.

În luna aprilie, FIFA a decis ca meciul să se rejoace pe 22 septembrie, cu mai puţin de două luni înaintea Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie).

Dar CBF a explicat că selecţionerul Tite şi secunzii săi nu doresc rejucarea partidei.

"Ţinând cont de poziţia staff-ului nostru tehnic, vom cere FIFA ca acest meci să nu se rejoace", a declarat preşedintele CBF, Ednaldo Rodrigues.

"Prioritatea noastră este să câştigăm al şaselea titlu mondial în Qatar. Dacă staff-ul recomandă ca acest meci să nu se joace, atunci vom face tot posibilul pentru ca el să nu aibă loc", a adăugat acesta.

La rândul ei, Argentina nu era dispusă nici ea să dispute meciul, preşedintele Federaţiei argentiniene (AFA), Claudio Tapia, susţinând că "nu se doreşte un meci cu Brazilia", ameninţând cu o plângere la TAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.