Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciul dintre FC Barcelona şi Real Madrid ar putea bate toate recordurile de asistenţă în fotbalul feminin

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Meciul dintre FC Barcelona şi Real Madrid, programat miercuri, de la ora 19.45, pe Camp Nou, în manşa I a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, va bate, probabil, toate recordurile de asistenţă din istoria fotbalului feminin, informează mundodeportivo.es.

"Vrem să doborâm recordul mondial de prezenţă la un meci feminin, 91.000 de spectatori este mult, dar asta ne-am propus să facem", este proiectul grandios al lui Joan Laporta, anunţat într-un interviu acordat postului RAC1, luna aceasta, conform news.ro.

Cu toate biletele vândute, clubul catalan aspiră să depăşească numărul de 90.195 de spectatori de pe Rose Bowl din Pasadena (California), înregistrat la finala Cupei Mondiale din 10 iulie 1999, dintre Statele Unite şi China (0-0 şi 5-4 la penalty-uri), cea mai mare prezenţă înregistrată vreodată la un meci de fotbal feminin.

Nu este singurul record pe care Barca îl poate bate în acest Clasico. Asistenţa la meciul de miercuri va depăşi sigur numărul de 60.739 de spectatori prezenţi, la 17 martie 2019, pe Wanda Metropolitano, la partida Atletico Madrid-Barcelona (0-2) din campionatul spaniol, recordul de asistenţă la un meci de fotbal feminin la nivel de cluburi.

Dincolo de aceste două recorduri, Barca-Real Madrid aspiră să doboare şi alte recorduri, precum cel de 50.212 de spectatori care s-a înregistrat la un meci din Liga Campionilor de fotbal feminin, la finala din 17 mai 2012, de pe Olympiastadion din Berlin, disputată între Olympique Lyon şi FFC Frankfurt (2-0). Acest joc ocupă locul 3 în istorie în ceea ce prveşte prezenţa un meci de fotbal feminin intercluburi.

Echipa feminină a catalanilor poate depăşi, miercuri, pe Camp Nou, cea mai bună reţetă a clubului blaugrana din acest sezon, 86.422 de spectatori, înregistrată la El Clasico masculin, la 24 octombrie 2021.

Stabilirea recordurilor este posibilă şi de politica de preţ adoptată de gruparea gazdă. Astfel, membrii clubului au primit tichete gratuite, iar pentru ceilalţi spectatori a fost stabilit un preţ mic, de nouă euro pe bilet. De la punerea în vâzare a biletelor, în ianuarie, doar în câteva zile au fost achiziţionate 70.000 de bilete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.