Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciul pentru unificarea centurilor mondiale la categoria grea a fost amânat. Tyson Fury s-a accidentat la un ochi în timpul unui antrenament

usyk17promotions.com
Oleksandr Usik

Boxerul britanic Tyson Fury s-a accidentat la un ochi în timpul unui antrenament, fiind nevoit astfel să-şi amâne meciul cu ucraineanul Oleksandr Usik, având ca miză unificarea centurilor mondiale la categoria grea, au anunţat promotorii galei, citaţi de AFP.

Meciul dintre Fury şi Usik era programat pe 17 februarie la Riad. Britanicul deţine titlul mondial WBC al "greilor" din 2020, în timp ce Usik a intrat în posesia centurilor WBA, IBF şi WBO în septembrie 2021.

Însă, cu 15 zile înaintea acestui mult-aşteptat duel, cel care se autointitulează "Gipsy King" a fost lovit la un ochi în timpul unui antrenament efectuat în capitala Arabiei Saudite.

Este pentru a doua oară când meciul dintre Tyson şi Usik este amânat. Prevăzută iniţial pe 23 decembrie, lupta a fost amânată după succesul la puncte puţin convingător al britanicului în faţa starului MMA Francis Ngannou, pe 29 octombrie, meci în urma căruia s-a ales cu leziuni vizibile la faţă.

Ultimul pugilist de la categoria grea care a unificat titlurile mondiale ale federaţiilor concurente din lumea boxului profesionist a fost britanicul Lennox Lewis, în 1999-2000. Acesta a cucerit centurile WBC, WBA şi IBF după ce l-a învins pe americanul Evander Holyfield. La momentul respectiv, WBO nu era considerată o federaţie reprezentativă.

Tyson Fury şi-a exprimat regretul pentru amânarea meciului de luna aceasta, prin intermediul unui comunicat difuzat de organizatori, subliniind că doreşte ca lupta cu Usik "să fie reprogramată cât mai repede", după ce va avea "o idee mai clară despre cât timp va dura recuperarea" sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.