Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciurile din campionatul Greciei se reiau cu prezența spectatorilor

The Guardian
spectatori

Grecia va permite ca meciurile din prima divizie a campionatului său de fotbal să se dispute cu spectatori începând cu 13 februarie, la două luni după ce autorităţile au decis ca partidele să aibă loc cu porţile închise după ce un poliţist a fost rănit grav în timpul violenţelor ce au avut loc la un meci de volei, informează Reuters.

În Grecia, luptele între suporteri şi cluburile de fotbal sunt frecvente pe teren şi în afara lui, înainte sau după meciuri, iar guvernul încearcă de ani de zile să reformeze acest sport afectat de bande criminale şi de o minoritate de fani violenţi, potrivit Agerpres.

Un poliţist grec a murit în decembrie, la câteva zile după ce a fost rănit grav de o petardă în timpul confruntărilor dintre huligani care au avut loc cu ocazia unui meci de volei masculin între marile rivale Olympiakos Pireu şi Panathinaikos Atena.

Guvernul a declarat miercuri că fanii vor putea participa din nou la meciurile din prima divizie a campionatului de fotbal al Greciei începând cu 13 februarie, dar regulile vor fi mai stricte.

Dacă vor exista violenţe în timpul unui meci, o comisie va impune amenzi mari şi va ordona cluburilor să joace următorul lor meci fără suporteri, a declarat presei ministrul adjunct al sportului, Yiannis Vroutsis.

"În cazul în care un obiect periculos cade pe teren, terenul se va închide pentru următoarea partidă. Este datoria statului să protejeze securitatea", a spus Vroutsis.

De luna viitoare, cluburile de fotbal şi baschet vor trebui să aibă camere de supraveghere instalate pe terenuri pentru a putea avea fani la meciurile lor, a precizat oficialul.

Începând cu 9 aprilie, suporterii vor trebui, de asemenea, să se identifice prin intermediul unei aplicaţii pe telefon mobil la intrarea în incinta arenei sportive pentru a participa la un meci, a indicat guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.