Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medalia 'Centenarul Marii Uniri' a fost decernată ministrului Aurescu de către Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit miercuri, în numele MAE, medalia "Centenarul Marii Uniri", conferită de către preşedintele Klaus Iohannis, şeful diplomaţiei române declarând că aceasta este recunoaşterea efortului de echipă.

"Recunoaşterea meritelor echipei Ministerului Afacerilor Externe îmi oferă prilejul să subliniez încă o dată ceea ce am mai spus - nimeni nu poate să obţină succese în mod individual, nici conducerea instituţiei, nici vreo entitate singulară din cadrul ministerului. Această distincţie reprezintă de fapt recunoaşterea unui efort de echipă", a spus Aurescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BIOGRAFIE - Cine a fost marea actriță Draga Olteanu Matei/VIDEO

Ministrul a amintit de eforturile diplomaţilor români înainte şi după Marea Unire.

"România modernă s-a întemeiat pe curajul de a lua decizii majore uzând cu abilitate de toate instrumentele diplomatice în momente-cheie ale existenţei statului naţional român. Diplomaţii români au avut verticalitatea de a apăra interesul naţional şi au luptat pentru ca naţiunea română să-şi salveze viitorul atunci când realităţile istorice ne-au fost potrivnice. Lor li se cuvine în egală măsură recunoştinţa şi preţuirea noastră", a subliniat el.

În acest context, Aurescu a vorbit şi despre reperele viitorului diplomaţiei române.

"Ne apropiem cu paşi repezi de celebrarea Zilei noastre naţionale. (...) Am convingerea că cel mai potrivit omagiu pe care îl putem aduce înaintaşilor noştri este să reflectăm cu luciditate noua situaţie internaţională a României, la imperativele lumii de astăzi şi să ne asumăm cu răspundere şi profesionalism îndatoririle care ne revin, pentru a menţine nivelul de excelenţă de care avem nevoie", a punctat ministrul.

Ministrul de Externe s-a adresat, astfel, personalului MAE. "Reiterez, la final, colegilor mei din Ministerul Afacerilor Externe îndemnul de a continua pe acest drum, de a ne face datoria, în fiecare clipă. Să nu uităm că, indiferent de conjuncturi, care s-au dovedit trecătoare de fiecare dată, suntem ceea ce facem. Doar ceea ce lăsăm în urmă, durabil, pentru România şi pentru generaţiile viitoare contează cu adevărat", a mai spus Bogdan Aurescu.

Medalia a fost acordată în semn de recunoaştere a eforturilor pentru promovarea şi păstrarea memoriei evenimentelor şi a participanţilor care au contribuit la constituirea statului modern român. Ea a fost înmânată de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, la sediul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.