Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medaliaţii cu bronz la Jocurile Olimpice din 1980 au fost premiaţi la aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Volei

kuma.fm
volei

Componenţii echipei naţionale masculine a României, care a câştigat singura medalie olimpică a voleiului românesc, la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980, au fost premiaţi, miercuri, în cadrul unei gale organizate cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Volei, potrivit Agerpres.

Preşedintele FRV, Adin Cojocaru, a declarat că foştii jucători au contribuit la consolidarea prestigiului federaţiei.

"În faţa noastră sunt oameni care au scris istorie. Voleiul românesc are nevoie de oameni care au scris istorie şi care au transpirat în acest sport. Pentru că fără istorie nu ştiu dacă putem să ne regăsim în prezent sau să ne gândim la viitor. Punctul de plecare îl reprezintă aceşti oameni şi mă bucur că îi avem aici la această aniversare a voleiul românesc. Anul 1931 reprezintă înfiinţarea Federaţiei Române de Baschet şi Volei. Atunci a avut loc şi primul campionat cu echipe din Muntenia, iar un an mai târziu şi un campionat feminin tot din aceeaşi zonă. Aniversarea a 90 de ani înseamnă viaţa unui om dar şi prilejul de a transmite felicitările noastre tuturor celor care au contribuit la consolidarea prestigiului acestei federaţii", a spus Cojocaru.

Prezent la eveniment, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că medaliaţii de la Moscova reprezintă un exemplu pentru generaţia tânără a voleiului românesc.

"Mă bucur să văd azi foarte mulţi seniori ai voleiului românesc, unul dintre sporturile mele favorite. Voleiul feminin şi cel masculin are un mare potenţial, ştiu că la volei pe plajă chiar am fost foarte aproape să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Printr-o colaborare mai strânsă şi o abordare profesionistă lucrurile pot evolua către ceea ce ne dorim toţi. Şi avem exemplul celebrei echipe naţionale a României câştigătoare a medaliilor de bronz la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova. Iar generaţia tânără are acest exemplu în faţă. Ştiu că sunt lucruri de pus la punct, dar perspectivele sunt importante şi ne dau încredere", a menţionat Covaliu, care a acordat o plachetă conducerii FRV cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înfiinţare.

Dintre componenţii echipei naţionale care a câştigat medalia de bronz la Moscova au fost prezenţi la gală şase sportivi: Constantin Stere, Nicu Stoian, Dan Gîrleanu, Marius Căta-Chiţiga, Gunther Enescu şi Sorin Macavei.

Marius Căta-Chiţiga a afirmat că performanţa realizată de el şi colegii lui în 1980 a fost una remarcabilă.

"Pentru mine a fost un vis în 1972... şi nu credeam eu atunci că ne vom califica la Olimpiadă, cu atât mai puţin că voi face parte din echipa care va juca la Olimpiadă. Traiectoria echipei de atunci a fost una frumoasă şi am reuşit o performanţă remarcabilă. Deşi unii spun că ne-am calificat la acea ediţie pentru că nu au fost americanii. Dar lotul care a fost la calificări în 1980 nu a mai existat în 1981. Iar în 1981 noi am câştigat Universiada bătând lotul american care peste trei ani câştiga Olimpiada la Los Angeles", a adăugat Căta-Chiţiga.

În cadrul galei au mai fost premiaţi Horaţiu Ferariu, Dan Drăguşin şi Daniel Rădulescu, componenţi ai naţionalei masculine medaliată cu argint la Campionatul European de juniori din 1986, Claudia Drilea, Daniela Mincă şi Alina Ştefănescu, componente ale naţionalei feminine care câştiga medalia de bronz la Campionatul European de junioare din 1988.

În cadrul galei au fost acordate şi premiile anului 2021, majoritatea fiind înmânate reprezentanţilor laureaţilor. Premiile sunt:

Voleibalista anului- Alexia Căruţaşu (Galatasaray Istanbul)

Voleibalistul anului - Marian Bala (CSM Arcada Galaţi)

Performanţa anului - Marius Macarie, antrenorul lotului feminin U18 al României, locul 6 la Campionatul Mondial din Mexic

Antrenorul anului 2021 - Sergiu Stancu, tehnician care conduce campioana României, Arcada Galaţi, dar este şi selecţionerul naţionalei masculine

Antrenorul anului la copii şi juniori (feminin) - Adrian Radu (CS Dinamo).

Antrenorul anului la copii şi juniori (masculin) - Răzvan Vasile (CTF Mihai I Bucureşti).

Clubul anului 2021 la copii şi juniori (feminin) - CSM Bucureşti

Clubul anului 2021 la copii şi juniori (masculin) - CTF Mihai I București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.