Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediafax: Hidroelectrica cere în instanță returnarea sponsorizării din Gala Bute

gala bute

gala buteSC Hidroelectrica SA a dat în judecată Federaţia Română de Box (FRF), cerând returnarea sumei de 600.000 de lei (aproximativ 135.000 de euro) plătită federaţiei cu titlu de sponsorizare în 2011, pentru organizarea „Galei Bute” la Bucureşti, potrivit unui document obţinut de jurnaliștii de la Mediafax.

Potrivit documentului citat, FRF nu a justificat prin acte financiar-fiscale că cei 600.000 de lei, virați de Hidroelectrica în tei tranșe, a fost cheltuită conform clauzelor din contractul de sponsorizare. Ordinele de plată a sumei de 600.000 de lei au fost înregistrate în evidenţa contabilă a Hidroelectrica, banii fiind scăzuţi din impozitul pe profit datorat pentru anul 2011.

Neregulile financiare au fost constatate în urma unui controlul al Curţii de Conturi de la finalul anului 2014, auditorii dispunând ca Hidroelectrica să verifice toate plăţile făcute în intervalul ianuarie 2011 - mai 2012, în baza contractelor de sponsorizare şi să încerce recuperarea prejudiciilor aduse companiei. De asemenea, în urma controlului, Curtea de Conturi a decis că cei 600.000 de lei reprezentând sponsorizarea Hidroelectrica pentru „Gala Bute” nu trebuiau scăzuți din impozitul pe profit datorat pentru anul 2011, motiv pentru care acum compania va trebui să achite dobânzi și penalități pentru neplata acestor bani.

Sursa foto: dcnews.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.