Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oboseala a început să pună stăpânire pe sistemul medical. Unu din trei medici este în 'epuizare maximă, ars pur și simplu'

Republica.ro
medic

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că peste o treime dintre medicii din România se confruntă cu fenomenul de burn-out la nivel ”ridicat şi foarte ridicat” și s-a ajuns chiar la cazuri de sinucidere în rândul medicilor din cauza epuizării la locul de muncă, conform News.ro.

„Studiul nostru a arătat că 36% din medicii noştri sunt în burn-out nivel ridicat şi foarte ridicat şi trebuie să înţelegem că burn-out-ul nu este o simplă epuizare, burn-out-ul este o boală care înseamnă distanţare mentală, înseamnă uneori afectare cognitivă, înseamnă o epuizare maximă. Şi un astfel de doctor ajuns în burn-out, ars pur şi simplu, nu va mai fi capabil să ofere empatie. Aici ne aflăm”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor, luni, la Medika Tv.

„Ceea ce ne îngrijorează foarte mult este faptul că apare un fenomen de somatizare, apar fenomene fizice, somatice, greaţă, vomă când se apropie de locul de muncă sau chiar depresii, depresie, chiar tendinţă la suicid şi avem cazuri recente. Avem chiar, din păcate, suiciduri finalizate, tendinţe finalizate, deci există”, a adăugat acesta.

Președintele Colegiului Medicilor a precizat că degeaba va construi statul spitale ultramoderne în lipsa resursei umane necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.