Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic infecționist: Să dăm bani persoanelor vaccinate

Facebook
octavian jurma

Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluționară. În loc să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie dați persoanelor care se vaccinează.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

„Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinați și în România nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții”, adaugă medicul.

În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani și îi scade autoritatea și credibilitatea: „inhibă atât medicul, cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.