Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic: 'Nu cred că mai merită discutat despre siguranţa vaccinului antigripal! El trebuie făcut pentru a preveni un număr mare de cazuri într-un timp scurt'

eastweststream.com
vaccin Variola

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", Simin Aysel Florescu, afirmă că este nevoie de vaccinarea antigripală, pentru a preveni un număr mai mare de cazuri de gripă, ea afirmând că vaccinul care previne gripa „este atât de cunoscut şi aplicat de zeci de ani încât nu cred că mai merită discutat despre siguranţa lui”, informează News.ro.

”Este în continuare necesară vaccinarea antigripală, măcar, pentru a preveni totuşi un număr foarte mare, în timp scurt, de cazuri. Vaccinul antigripal este atât de cunoscut şi aplicat de zeci de ani încât nu cred că mai merită discutat despre siguranţa lui”, a declarat, duminică după amiază, într-o intervenţie la Digi 24, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Conform acesteia, „ca şi număr de prezentări sunt destul de multe atât la adulţi, cât şi la copii”. ”Din aceşti oameni reţinem cazurile mai dificile, cazurile de pacienţi care necesit tratament în spital”, precizează medicul.

Aceasta a subliniat că, la Spitalul „Victor Babeş” toţi pacienţii care vin la urgenţe primesc mască sanitară de protecţie, iar cei cu afecţiuni respiratorii sunt îndrumaţi către un anumit pavilion al unităţii sanitare pentru a preveni transmiterea virusurilor de la un pacient la altul. „Dar, odată cu creşterea aglomeraţiei, lucrurile se pot complica. Eu cred că foarte utilă ar fi adresarea către medicii de familie, aşa cum am spus întotdeauna, pentru primele măsuri şi ar trebui să ajungă la spital numai cazurile într-adevăr complicate, care nu mai pot fi tratate acasă, sub supravegherea medicului de familie”, a precizat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.