Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Țincu îi îndeamnă pe români să nu se îmbete cu 'apă rece': 'În toamnă, probabil vor exista creșteri ale numărului de îmbolnăviri'

Politici de sanatate
radu tincu

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat marți seară, la B1 TV, că actuala situație epidemiologică este determinată și de temperaturile înregistrate în ultima perioadă, dar și de umiditatea foarte ridicată. Doctorul s-a arătat de părere că în toamnă circulația virusului se va intensifica din nou.

Referitor la faptul că, deși doar 30% din populația României a fost vaccinată anti-COVID-19, situația epidemiologică din țară este foarte bună față de cea din țări precum Franța, medicul a declarat: „Este adevărat ce spuneți, dar acest context este determinat și de temperaturile pe care le-am înregistrat în ultima perioadă, de umiditatea foarte ridicată. Acești factori atmosferici au diminuat mult transmiterea virusului în comunitate și probabil că stau la baza numărului mic de infectări pe care le avem acum, comparativ cu alte țări, din vestul Europei, unde temperaturile și umiditatea nu au fost atât de similare cu cele din România, însă în toamnă, când temperaturile vor reveni la registrul normal de toamnă, circulația virusului va fi intensificată și probabil vor exista creșteri ale numărului de îmbolnăviri”.

„Din păcate, există o discrepanță foarte mare în procentele de vaccinare între mediul urban și mediul rural. Din păcate, în mediul rural există populație vârstnică, care riscă să dezvolte forme severe. Sigur că acolo, nefiind o aglomerare urbană, transmiterea poate fi mai redusă, însă persoanele vârstnice riscă să dezvolte forme severe și să ajungă în spital. Spuneați de faptul că suntem în concedii – da, dar vedeți că de la o zi, la alta țări intră pe lista galbenă pentru că incidența crește, am văzut Spania, care a intrat pe lista galbenă, și se pregătesc și alte țări în perioada următoare să își ajusteze ratele de incidență și să ajungă pe această listă galbenă, ceea ce ne arată că pandemia nu s-a încheiat și că fenomenul acesta epidemiologic este unul în dinamică”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.