Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicament folosit în osteoporoză ar putea fi un tratament eficient pentru pacienții COVID-19

teste

Uniunea Europeană anunță că un medicament folosit în tratarea osteoporozei ar putea fi un tratament eficient pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau asimptomatici, a informat Comisia Europeană, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al CE, consorțiul utilizează infrastructura europeană de supercalcul, un proiect de cercetare finanțat de UE.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

„Un consorțiu finanțat de UE a anunțat astăzi, 18 iunie, că un medicament generic, înregistrat deja, care este utilizat pentru tratarea osteoporozei, denumit raloxifen, ar putea fi un tratament eficace pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau asimptomatici. Consorțiul utilizează o platformă de supercalcul susținută de UE, una dintre cele mai performante din lume, pentru a verifica impactul potențial al moleculelor cunoscute asupra structurii genomice a noului coronavirus. Acesta este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, consorțiul a testat deja în mod virtual 400.000 de molecule utilizând supercalculatoarele sale. „Au fost preselectate 7.000 de molecule, care au fost testate suplimentar , pentru faza următoare fiind selectate 100, iar dintre acestea, 40 sunt considerate active împotriva virusului. Dintre acestea, substanța raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare. Conform proiectului, substanța raloxifen ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și, astfel, ar putea stopa evoluția bolii, în special în cazurile depistate timpuriu sau al celor asimptomatice. Cercetătorii au indicat faptul că avantajele includ tolerabilitatea foarte bună a pacienților la această substanță, siguranța ei și profilul ei toxicologic ferm consacrat”, au mai transmis reprezentanții CE.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Aceștia spun că înainte de a trece la efectuarea trialurilor clinice, următorul pas ar fi ca Agenția Europeană pentru Medicamente să evalueze noua potențială utilizare a substanței raloxifen. Odată aprobat, medicamentul ar putea fi pus rapid la dispoziție în cantități mari și la costuri mici, contribuind astfel la atenuarea efectelor noilor valuri de infecție, se mai arată în comunicatul CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.