Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici şi asistente, vizaţi de o anchetă de proporţii. Prejudiciu IMENS

bani medici

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi și ofiţerii DGA au finalizat prima parte a anchetei penale legată de mecanismele prin care s-au falsificat la Galaţi sute de dosare pentru pensionare pe caz de boală şi de încadrare în grad de invaliditate, informează Adevărul.

O asistentă de la Casa de Pensii Galaţi a fost trimisă în judecată, iar alte opt persoane, printre care mai mulţi medici şi asistente de la Spitalul Judeţean din Galaţi, sunt anchetate în continuare. Prejudiciul se apropie de un milion de euro.

Asistenta medicală Gabriela Luminiţa Tirim, angajată a Casei de Pensii Galaţi, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. Anchetatorii o acuză că a luat 68 de șpăgi în valoare de 6.500 de euro pentru falsificarea a 28 de dosare medicale. Valoarea totală a şpăgilor în acest dosar este, însă, estimată la 100.000 - 200.000 de euro.

Din acest dosar, procurorii au disjuns un altul, în care sunt inculpate opt persoane (în majoritatea medici şi asistente medicale de la Secţia 2 Medicală a Spitalului Judeţean din Galaţi), care sunt suspectate de falsificarea a sute de dosare de pensionare, de uz de fals şi de luare de mită. De asemenea, sunt în curs de anchetă penală pentru dare de mită şi înşelăciune şi beneficiarii pensiilor nemeritate, informează Adevărul.

Procurorii acuză că în perioada decembrie 2011-mai 2012 au fost falsificate 446 de dosare de pensie de invaliditate, pe baza cărora s-au plătit pensii necuvenite în sumă de 1,3 milioane de lei. Pentru perioada 2009-2011 au mai fost descoperite alte aproape 800 de dosare cu probleme, prejudiciul total creat fiind de aproape un milion de euro.

Procurorii au fost sesizaţi în 2012 chiar de către conducerea Casei de Pensii, care a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna Rediu, la o pomană. În contextul amintit, după ce s-au îmbătat, patru beneficiari de pensii fabricate cu ajutorul asistentei Tirim au povestit altor persoane cum a dat şpagă ”pentru a rezolva cu pensia”.

Citeşte şi: Câte zile trebuie să MUNCEASCĂ un român pentru a-şi plăti TAXELE anuale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.