Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii devin pacienți: 11 cadre medicale din Brașov au COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a informat că, duminică, în judeţ există 11 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului sanitar, dintre care cele mai multe - şapte - la substaţia Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Celelalte cadre medicale sunt de la Spitalul municipal din Codlea - două şi de la Spitalul Militar Regina Maria - alte două.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

"Cei 11 pacienţi sunt internaţi şi în aceste cazuri au fost stabiliţi contacţii direcţi, care sunt în izolare şi monitorizaţi la domiciliu", se arată într-o informare a DSP Braşov.

La Secţia Psihiatrie Bolnavi Cronici Zărneşti este în derulare o anchetă epidemiologică, stabilindu-se contacţii direcţi ai pacientului confirmat cu COVID-19 şi recoltându-se probe în vederea testării.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Totodată, DSP Braşov a precizat că, în cazul unei paciente transferată "dintr-o eroare", de la o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la secţia dedicată pacienţilor cu COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, aceasta având test negativ COVID-19, "s-au respectat toate precauţiunile universale pe timpul transferului şi internării".

"Din ancheta epidemiologică efectuată în urma acestui incident, pacienta nu este considerată ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19 (...) De asemenea, pacientei i-a fost recoltată a doua probă în vederea testării conform Metodologiei INSP", a mai precizat DSP Braşov.

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.