Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Cuba au extirpat cu succes o tumoră care ameninţa viaţa unui bebeluş de 49 de zile

stiri.md
nou nascuti bebelusi

O echipă de medici din Cuba a extirpat cu succes o tumoră ce complica funcţiile vitale ale unui bebeluş de 49 de zile, informează medii locale citate marţi de EFE.

Intervenţia, care a salvat viaţa micuţei Annalie şi care era ameninţată de un infarct din cauza acestui teratom, a reprezentant un succes extraordinar al medicinei cubaneze, potrivit mediului digital oficial Cubadebate.

Teratomul a fost detectat când micuţa pacientă a fost adusă la spitalul de copii José Luis Miranda din Villa Clara (centrul ţării) pentru o posibilă contagiere cu COVID-19 şi când i-au fost descoperite probleme respiratorii.

După mai multe analize, radiografii şi o ecocardiogramă s-a observat că bebeluşul avea un teratom în centrul pieptului, care "îi comprima structuri vitale precum inima, căile respiratorii şi vasele de sânge din centrul toracelui".

Era vorba de "o tumoră benignă, dar care din cauza comprimării organelor vitale devenea malignă", a precizat chirurgul neonatal Abel Armenteros, potrivit Agerpres.ro.

Echipa medicală locală a fost întregită cu doi experţi din Havana - transportarea pacientei în capitală era prea riscantă - iar Annalie a fost operată de urgenţă.

Operaţia care a durat o oră şi jumătate s-a încheiat cu succes, iar perioada post-operatorie, cu antibiotice şi îngrijiri atente în sala de terapie intensivă a evoluat favorabil.

Jesús Sánchez Pérez, directorul spitalului de copii din Villa Clara, a asigurat că starea bebeluşului, la 15 zile după intervenţie, "este pozitivă", potrivit ziarului oficial Granma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.