Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Tg. Jiu, unde un bebeluș de 10 ore a murit, spun că li s-a refuzat cererea de transfer: Conducerea spitalului a început o anchetă

observator.tv
bebelus

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a început o anchetă internă, după ce un bebeluș a murit la câteva ore după ce a fost născut prin cezariană. Polițiștii au întocmit, în acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, bebeluşul s-a născut prin cezariană, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu probleme respiratorii, iar după aproximativ zece ore starea lui s-a agravat şi a decedat.

Citește și: Noua Zeelandă, prima țară în care procesul electoral s-a ÎNCHEIAT! 191 de români au votat în secţia din Auckland

„Din câte știu au fost niște probleme de respirație, copilul avea 4,1 kilograme. Luni o să facem o anchetă sa vedem ce s-a întâmplat acolo. Obligatoriu, luni vom face o anchetă internă. Vom analiza documentele medicale existente, cât și dacă au fost respectate procedurile și protocoalele medicale. Am înțeles că astăzi s-a făcut și necropsia", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

Surse din cadrul spitalului au precizat, pentru MEDIAFAX, că medicii ar fi cerut transferul băiatului la o altă unitate din țară, însă mai multe spitale, între care și cel din Craiova, i-ar fi refuzat. În cele din urmă, bebelușul ar fi fost acceptat la o clinică din Timișoara, însă a murit înainte să ajungă ambulanța la el.

Citește și: Viorica Dăncilă a VOTAT deodată cu Ludovic Orban: Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii și a austerității

Și Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Târgu-Jiu pentru a efectua cercetări cu privire la decesul unui nou-născut, în cadrul acestei unități spitalicești. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Același surse din cadrul spitalului au precizat că mama bebelușului este în afara oricărui pericol.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.