Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii NU respectă normele: Încă 20 de noi cazuri de COVID-19 la o secție de neurologie a unui spital județean

Europa FM
doctor medic spital

Un număr de 19 angajaţi de la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, dar şi un pacient au fost depistaţi cu COVID-19, ca urmare a testărilor efectuate după apariţia unui focar de infecţie în rândul personalului acestei secţii, anunță AGERPRES.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat joi seara, pe pagina sa de socializare, că au fost finalizate testările în rândul personalului medical şi al pacienţilor de pe secţiile Cardiologie şi Oftalmologie, care îşi desfăşoară activitatea pe acelaşi etaj cu Neurologia, nefiind depistat niciun caz de infectare.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Astfel, la Cardiologie au fost testaţi 28 de angajaţi şi 25 de pacienţi, iar la Oftalmologie 17 angajaţi şi doi pacienţi, toate rezultatele fiind negative.

În schimb, la Neurologie, 19 angajaţi din cei 37 testaţi au fost depistaţi cu COVID-19: doi medici, 12 asistenţi medicali, trei infirmiere, un registrator şi un kinetoterapeut. Au rămas netestate trei asistente medicale, care se află în concediu.

În ceea ce îi priveşte pe cei 23 de pacienţi internaţi la Neurologie, 16 au primit rezultate negative, pentru şase este nevoie de o nouă prelevare de probe, deoarece prima recoltare a fost necorespunzătoare, potrivit managerului SJU, iar într-un caz s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus.

Gabriel Lazany menţionează în postarea sa pe Facebook că în cazul pacientului depistat cu noul coronavirus "pozitivarea nu poate fi asociată cu focarul de infecţie, având în vedere perioada scurtă de la internare".

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

În urma depistării focarului de infecţie în rândul personalului secţiei de Neurologie, conducerea spitalului a dispus suspendarea din funcţie a medicului-şef şi a asistentului-şef, precum şi reorganizarea secţiei, astfel încât aceasta să poată funcţiona în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.