Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Adrian Marinescu avertizează: 'Presiunea maximă a valului 5 o să aibă loc în următoarele săptămâni'

stiripesurse.ro
Adrian Marinescu

Majoritatea pacienților care ajung la Institutul Matei Balș din București sunt infectați cu tulpina Omicron, spune medicul Adrian Marinescu, directorul medical al instituției. Potrivit acestuia, presiunea maximă a valului 5 va fi în următoarele săptămâni.

„În momentul de față, la Institutul Matei Balș tulpina Omicron este predominantă. Și în general în București. Foarte probabil ca în următoarele săptămâni să fie peste tot în România. Din fericire, în mare parte sunt forme ușoare sau medii, procentul celor care ajung în Terapie Intensivă este mai mic, dar sigur că cei care sunt vulnerabili vor face și aceste forme severe. Din păcate, se transmite foarte ușor, ceea ce înseamnă că vom avea un număr mare de infecții, de oameni care trebuie să fie evaluați într-un timp scurt. Și aici vom avea o problemă, pentru că ar trebui să rezolvăm în parte, la nivel de prespital, oamenii să nu ajungă la camerele de gardă și să fie o presiune greu de rezolvat. Observăm, în ultima săptămână, că tot mai mulți oameni vin la camera de gardă pentru evaluare. Presiunea maximă a valului 5 o să aibă loc în următoarele săptămâni", a spus medicul Adrian Marinescu la RFI.

Context

Luni a început administrarea dozei de rapel tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 4 luni. Autoritățile spun că doza booster crește semnificativ nivelul de protecție împotriva tuturor variantelor SARS CoV 2, inclusiv împotriva Omicron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.