Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Imbri: Apar cazuri COVID cu manifestări noi. Nu înțelegem de ce / VIDEO

Ro Health Review
UPU spital

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, se arată îngrijorat de noile manifestări provocate de infecția cu noul coronavirus. Medicul atrage atenția că au aparut simptomatologii neuropsihiatrice care până acum nu erau evidențiate la pacienții COVID. Aceștia au tulburări de orientare, de exprimare și chiar de echilibru, iar medicii sunt puși în situația de a nu ști cum să-i trateze, scrie Digi24.

Citește și: De ce grăbește PSD moțiunea (surse)

„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant - și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări - nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a spus Imbri la Digi24.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri - nu sunt multe - în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta”, a spus medicul.

„Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a adăugat el.

Imbri a spus că astfel de cazuri nu au fost înregistrate doar în România, ci și în alte țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.