Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Emilian Imbri, AVERTISMENT pentru părinți: Dacă prezintă simptome de răceală, copiii trebuie să fie testați și să nu meargă la școală

wall-street.ro
Emilian Imbri

Numărul de cazuri de COVID-19 crește alarmant și în rândul elevilor. Potrivit ultimelor date, peste 3.000 de copii s-au infectat cu coronavirus. Numărul total de îmbolnăviri în rândul celor mici depășește la 16 mii. Cresc cazurile și în rândul cadrelor didactice. Peste 1.000 de profesori s-au infectat numai în ultima săptămână.

În ultima săptămână, numărul elevilor infectați cu COVID-19 a ajuns la 3.300. Până la acest moment au fost înregistrate cel puțin 16.300 de cazuri pozitive în rândul elevilor, după ce cazurile au crescut de la 12.980 în doar câteva zile.

Tot în ultima săptămână au crescut și infectările cadrelor didactice. În ultimele zile peste 1.000 de profesori s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar numărul total de îmbolnăviri ajunge la 4.300.

În acest moment, 15% dintre elevii preșcolari din România învață online. 262 de școli au activitatea suspendată, iar 135 de unități de învățământ s-au mutat în regim online. Alte 3.342 de școli au cel puțin o clasă care a trecut de la orele in format fizic la cele in mediul online.

Medicul Emilian Imbri trage un semnal de alarmă și face apel la părinți să își testeze copii și mai ales să nu îi mai trimită la școală atunci când aceștia sunt răciți.

Având în vedere faptul că numărul minorilor bolnavi de COVID-19 este unul îngrijorător, iar copiii de toate vârstele, inclusiv bebelușii, pot ajunge în spital cu forme grave.

Medicul Emilian Imbri atrage atenția asupra faptului că a început și sezonul virozelor, iar copiii pot prezenta simptome de răceala, tocmai de aceea este important ca părinții să evalueze starea lor de sănătate și mai ales să nu îi trimită la școală în cazul în care prezintă semne de boală.

„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test.

Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic”, a declarat medicul Emilian Imbri, la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.