Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul lui Poli Timişoara s-a retras după aproape 60 de ani de activitate

gheorghe ghilezan

Doctorul Gheorghe Ghilezan, medic de ţară în comuna Dumbrava, judeţul Timiş, s-a retras din profesia căreia i-a dedicat aproape 60 de ani de activitate.

Ajuns în 1967 în judeţul Timiş (unde este născut, astăzi în vârstă de 82 de ani) a slujit comunitatea locală din Dumbrava şi Mănăştiur 53 de ani, cu întreruperi când a fost detaşat ca medic sportiv la Poli Timişoara, în perioada acesteia de glorie.

Astăzi spunem MULȚUMESC unui medic, domnului doctor Gheorghe Ghilezan. Un om al cărui angajament, generozitate și grijă plină de pasiune a mers dincolo de datorie.

Un om care a muncit zeci de ani în comuna Dumbrava, sacrificând timp și bucurii. Pe fiecare dintre noi ne-a ajutat la un moment dat: ne-a salvat o mamă, un copil, ne-a îndrumat cu sfaturi bune în direcția potrivită. Modest și dăruit profesiei”, a scris pe facebook Ihasz Janos, primarul din Dumbrava.

Apreciind bătrâneţea la care mulţi nu mai ajung, fostul director al Şcolii Generale din Mănăştiur, Moise Roşu, a trimis un mesaj familiei: „Este un specialist respectat! ...a lucrat la oraș, ca medic cu responsabilități mari, a fost apreciat și... putea rămâne acolo! ...modest, cu simțul responsabilității, a înțeles să fie prezent cu priceperea sa, acolo unde era mare nevoie , în mijlocul locuitorilor din comunele Dumbrava și Mănăștiur, fiindu-le mereu aproape!

Înainte de a ajunge medic de ţară în comuna Dumbrava a lucrat aproape cinci ani la Dispensarul din Cicârlău, judeţul Maramureş.

Astăzi, când tinerii fug de munca la ţară, perseverenţa sa e lăudabilă. În ziua de azi, colegul nostru de la Facultatea de Medicină, căruia îi ziceam Gigi, a reuşit să atingă un record greu de egalat: aproape 60 de ani numai doctor de ţară”, mărturiseşte o colegă şi ea octogenară.

Marele orelist Dorin Sarafoleanu şi-a adus aminte de perioada de glorie a echipei de fotbal Poli Timişoara, când dochi, aşa cum îi spuneau jucătorii, „dădea încredere şi optimism echipei prin comportamentul său.”

Într-un mesaj de suflet, distinsul profesor i-a transmis, împreună cu soţia, fostă colegă de facultate, doctorului Gheorghe Ghilezan: „L-aş cita pe Abraham Lincoln: tu nu ai prescris viitorul, ci l-ai construit. Vei rămâne un model puternic pentru urmaşii tăi medici şi o icoană pentru săteni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.