Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Olga Simionescu, semnal de ALARMĂ: 'Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, pentru că se sufocă'

Mediafax
Olga Simionescu

Prof. dr. Olga Simionescu, de la TOP-DERM CLINICS și șef al Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina a precizat, pentru MEDIAFAX, în contextul obligativității purtării măștii de protecție, că „un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, pentru că se sufocă”, existând, de asemenea, riscul apariției unor iritaţii şi a reacţiilor adverse.

„Un om când se duce la serviciu nu poate să stea opt ore cu masca aceea că se sufocă, mai ales dacă nu este un om antrenat, un medic, personal care toată ziua să poarte mască. Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, şeful Secţiei Dermatologie 1 a Spitalului Colentina, dr. Olga Simionescu.

Autorităţile spun că masca trebuie schimbată o dată la patru ore sau când se deteriorează.

„Masca nu trebuie în niciun caz spălată, nu e o lenjerie intimă să o spălăm, şi nu trebuie ţinută mai mult de două ore. În patru ore când porţi constant o mască te expui deja la iritaţii şi reacţii adverse dificile”, a mai spus medicul.

Prof. Dr. Simionescu explică şi că, dacă o persoană este afară, în spaţiu deschis şi face sport nu trebuie să poarte mască, pentru că trebuie să aibă acces neîngrădit la oxigen.

Starea de alertă a fost instituită pe 18 mai şi se încheie pe 16 iunie și, în toată această perioadă, este obligatorie purtarea măștii.

În Ordinul avizat de Ministerul Sănătăţii şi de MAI, următoarele categorii sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii:

-persoanele care lucrează singure în birou;

-persoanele care suferă de o boală care afectează capacitatea de oxigenare;

-persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.)

-prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de trei metri între persoane

-vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în cameră

-copiii cu vârsta sub 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.