DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Medicul Tudor Ciuhodaru, apel în plină criză de COVID-19: 'Noi ce mai așteptăm?! E nevoie urgentă de planul B'

www.facebook.com
ciuhodaru PE

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenţia că o treime din cazurile de bolnavi cu coronavirus ar putea fi purtători asimptomatici, motiv pentru care ne recomandă, cu atât mai mult, să stăm în casă, pentru a preveni astfel răspândirea virusului Sars Cov-2. În plus, dând exemplul Coreei de Sud care a reuşit să scadă simţitor numărul de cazuri testând multe persoane, Ciuhodaru spune că şi la noi este nevoie urgentă de planul B.

ȘOCANT O asistentă medicală din Galați, hărțuită și umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital COVID-19

"#coronavirus
O treime din cazuri ar putea fi purtători asimptomatici (!!!). #statiacasa #reusimimpreuna Programele extinse de testare, izolarea consecventă şi reguli stricte pot frâna răspândirea coronavirusului.

Concret:
1. Persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar care nu ştiu acest lucru şi, ca atare, nu intră în carantină, pot răspândi virusul la alții. #iasistatiacasa #testareextinsa.

2. China a anunțat prima acest lucru (South China Morning Post).

3. Japonia (Universitatea Hokkaido-epidemiologul Hiroshi Nishiura) confimă acest lucru într-o scrisoare adresată International Journal of Infectious Diseases.

4. Coreea de Sud și China au reușit să scadă numărul de cazuri testându-i pe toți (simptomatici sau nu) cei care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.
(!!!) Toți cei care sunt depistaţi ca fiind purtători de coronavirus sunt obligaţi să intre în carantină, iar respectarea acestei măsuri este verificată riguros prin telefon. Aceasta indiferent dacă prezintă sau nu simptomele în cauză.

5. Rata de testare în Coreea de Sud este cea mai înaltă la nivel mondial: 5,6 la 1000 de locuitori. Coreea de Sud aplică "cel mai extins program de testare la nivel global", corelat cu eforturi sporite de a izola persoanele testate pozitiv, de a depista aşa-numiţii contacţi şi a-i trimite în carantină.

6. Astfel a reuşit să frâneze răspândirea Covid-19 fără a aplica măsuri drastice, cum ar fi restricţionarea circulaţiei.

7. "Coreea de Sud este o republică democratică. Nu credem că izolarea este calea adecvată", a precizat Kim Woo-Joo, expert în boli infecţioase de la "Korea University", citat de revista de specialitate Science.

Concluziile sunt clare:

1. Cu ajutorul unui program de testare extinsă a populaţiei pot fi depistaţi la timp purtătorii asimptomatici din preajma persoanelor infectate, înainte ca aceştia să poate transmite, la rândul lor, coronavirusul altor oameni.

2. În rândul sud-coreenilor, numărul de asimptomatici e considerabil mai mare decât în alte ţări, iar acest fapt se datorează probabil numeroaselor teste, declara săptămâna trecută directorul Centrului de Prevenire şi Control al Epidemiilor (KCDC), Jeong Eun-kyeong.

Noi ce mai așteptăm?! E nevoie urgentă de planul B. Vă rog să mă susțineți în acest demers. #reusimimpreuna #testareextinsa", a scris medicul Tudor Ciuhodaru, joi, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.