Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Tudor Ciuhodaru lămurește controversa despre Aspartam, îndulcitorul 'posibil cancerigen': OMS nu ratează nicio ocazie de a se face de râs

aspartam

Medicul Tudor Ciuhodaru lămurește controversa despre Aspartam, îndulcitorul 'posibil cancerigen': OMS nu ratează nicio ocazie de a se face de râs

După ce OMS a declarat unul dintre cei mai utilizați îndulcitori ca fiind posibil cancerigen, acum revine cu o nouă rectificare spune că aspartamul are acest efect nociv doar dacă este consumat peste anumite limite,.

Aspartamul este un îndulcitor prezent în gumă, sucuri și alte alimente. Organizația Mondială a Sănătății a revenit cu un update referitor la cantitatea de aspartam care se poate consuma. Într-o intervenție la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru a ținut să explice controversa creată pe seama acestui îndulcitor.

"OMS nu ratează nicio ocazie de a se face de râs. Nu e de mirare că încrederea în această instituție a scăzut sub nivelul mării după pandemie și se menține acolo în continuare. Dacă vorbim despre siguranța alimentară, aspartamul este un produs utilizat din 1981.

Pe acele doze de băuturi există indicații clare referitor la cantitatea pe care ai voie să o consumi și căror categorii de persoane nu le este indicat consumul acestui îndulcitor.

Astfel spus, un adult de 80 de kilograme ar trebuie să bea cam cinci litrii și jumătate de băuturi îndulcite pentru ca aspartamul să poată deveni nociv. Faptul că aspartamul a fost etichetat ca posibil cancerigen nu face altceva decât să atragă finanțare pentru alte studii", a declarat Tudor Ciuhodaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.