Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgil Musta explică de ce infectările BUBUIE în țările cu rată mare de vaccinare: Sunt zone turistice

YouTube
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta explică de ce numărul cazurilor noi a explodat tocmai în țările în care există cea mai mare rată de vaccinare. Musta admite că vaccinul nu protejează de infectare și spune că deși se fac teste, nici acestea nu sunt sigure. Însă Musta spune că explozia cazurilor se leagă de faptul că Spania, Anglia și Israel sunt zone turistice.

Citește și: De ce au explodat infecțiile cu SARS-CoV-2 în Israel în ciuda ratei celei mai mari de vaccinare din lume

„Anglia se confruntă cu al patrulea val. Am observat această creştere şi în Spania, peste 20.000 de cazuri pe zi, în Portugalia, în Israel. Mai sunt câteva ţări care încep să crească. Începe al patrulea val, mai ales în ţări turistice, unde există o mişcare intensă a populaţiei. Deşi sunt luate măsurile de vaccinare sau testare, există riscul ca tu să fii purtător şi să nu fi depistat. Atunci trebuie luată o cale de mijloc. Pe de-o parte este esenţială vaccinarea pentru a evita apariţia unor forme severe, pe de altă parte este important ca în momentul în care apar noi cazuri şi numărul creşte să se revină la măsurile de restricţionare pentru a împiedica transmiterea.

Această nouă tulpină, tulpina indiană – Delta, are o contagiozitate cu 60% mai mare decât tulpina Alpha, varianta britanică, care la rândul ei avea o contagiozitate cu 50% mai mare decât tulpina iniţială – Wuhan. Asta înseamnă că se transmite foarte rapid şi la un număr mare de oameni”, a explicat medicul Virgil Musta, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.