Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgil Stroescu, semnal de alarmă despre cele mai mari greșeli: Cum să evităm toxiinfecțiile alimentare

Radu Pop
Romania TV
virgiliu stroescu

Medicul Virgil Stroescu, semnal de alarmă despre cele mai mari greșeli: Cum să evităm toxiinfecțiile alimentare

Perioada sărbătorilor, dar și începutul sezonului estival, aduc, pe lângă bucurie, un val greu de controlat de toxiinfecții alimentare. Medicul Virgil Stroescu a vorbit despre cele mai periculoase alimente în această perioadă.

Recent, la Antena 3, Virgil Stroescu a atras atenția asupra pericolelor asociate toxiinfecțiilor alimentare. El a subliniat riscurile semnificative legate de consumul de pește, care poate duce la apariția unor infecții grave.

Ce spune Virgil Stroescu

„La consumul de pește se întâmplă destul de des să ne confruntăm cu toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții, nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile. Mai mult, ce se poate întâmpla este următoarea situație: Personalul care lucrează într-o stațiune să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal… poate să facă dezastru!”, a spus Virgil Stroescu.

De asemenea, medicul a avertizat cu privire la pericolul consumului de ouă de rață, care poate genera toxiinfecții mortale. Virgil Stroescu a explicat că aceste ouă prezintă un risc mai mare de contaminare bacteriană sau transmitere a bolilor în comparație cu ouăle de găină.

Este important să înțelegem că ouăle de rață necesită manipulare și depozitare adecvată pentru a preveni riscul de infecții. Astfel, nu este recomandată prepararea maionezei din ouă de rață sau de gâscă, tocmai pentru a evita eventualele complicații asociate.

Aceste avertismente vin în contextul unei preocupări crescute în legătură cu siguranța alimentară și necesitatea luării măsurilor adecvate pentru prevenirea toxiinfecțiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.