Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev a amenințat cu lovituri asupra instalațiilor nucleare din Ucraina și Europa de Est: Nu este nimic de care să ne fie rușine

dw.com
Dmitri Medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat cu lovituri asupra centralelor nucleare ucrainene și a instalațiilor nucleare din Europa de Est. În canalul său Telegram, el menționează versiunea neconfirmată a publicației Mash că duminică Forțele Armate ale Ucrainei ar fi încercat să atace centrala nucleară Desnogorsk din regiunea Smolensk și aerodromul din regiunea Kaluga cu rachete britanice Storm Shadow. Canalul Telegram susține că rachetele ar fi fost doborâte de apărarea aeriană rusă pe cer deasupra satului Bytosh, regiunea Briansk.

Autoritățile din regiunile Smolensk și Kaluga nu au raportat niciun incident pe 9 iulie. Guvernatorul regiunii vecine Briansk, Alexander Bogomaz, a raportat că două rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost doborâte deasupra regiunii, iar una dintre ele, căzând, a distrus o fabrică de cherestea din satul Bytosh.

"Dacă se confirmă o încercare de a ataca centrala nucleară Smolensk (Desnogorsk) cu rachete NATO, este necesar să se ia în considerare scenariul unui atac simultan rusesc asupra centralei nucleare din sudul Ucrainei, a centralei nucleare Rivne și a centralei nucleare Hmelnițki, precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est. Nu este nimic de care să ne fie rușine", a scris Medvedev pe Telegram.

Context

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, reprezentanții autorităților ruse au amenințat în mod repetat că vor folosi arme nucleare. Astfel, președintele Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă ar putea folosi "teoretic" arme nucleare în cazul unei amenințări existențiale la adresa statului. Dmitri Medvedev a amenințat cu un atac preventiv dacă Kievul primește arme nucleare din Occident.

Ca răspuns la aceste amenințări ale autorităților ruse, țările occidentale au avertizat că vor lovi forțele ruse cu arme convenționale dacă Moscova va folosi arme nucleare, a relatat Financial Times.

După invazia Ucrainei, Medvedev a devenit unul dintre cei mai agresivi apărători ai războiului în spațiul public. Printre altele, el a insultat politicienii occidentali și ucraineni și și-a exprimat îndoiala că în viitor Ucraina "va exista pe harta lumii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.