Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev, atac la noul premier britanic: 'Un rusofob termonuclear incompetent și mediocru, fără nici o înțelegere de bază a politicii'

Dmitri Medvedev

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, reacționează la schimbarea de prim-ministru de la Londra. „Schimbarea gărzii în Marea Britanie: unchiul ciudat a plecat, femeia ciudată a intrat”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

„Noul prim-ministru: a) un rusofob termonuclear incompetent și mediocru, fără nici o înțelegere de bază a politicii, istoriei, geografiei, dar care vrea să bată Rusia la orice; b) o imită pe Margaret Thatcher, fără a avea nici măcar 5% din abilitățile ei; c) se așteaptă să depășească criza energetică și inflația alimentară rezultate din propriile exerciții delirante de sancțiuni. Se va certa cu toată lumea, va eșua în toate și va pleca în dizgrație, la fel ca predecesoarea ei, Boriska, cea cu părul zbârcit. Ei bine, în Marea Britanie, renumită pentru tradițiile sale, pare să apară o alta”, mai scrie fostul președinte rus.

Liz Truss a devenit marţi noul premier al Regatului Unit, în urma unei întâlniri cu regina Elizabetha a II-a, la castelul Balmoral. Noul lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) a declarat luni că va adopta imediat măsuri pentru reducerea taxelor, pentru soluţionarea crizei energetice şi stimularea creşterii economice.

Liz Truss a câştigat cursa pentru postul de lider al Partidului Conservator, succedându-l pe Boris Johnson, care a demisionat în iulie, după o serie de scandaluri politice. Truss, care până acum a fost ministru de Externe, a obţinut 81.326 de voturi în scrutinul pentru desemnarea liderului Partidului Conservator (centru-dreapta), iar fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak a primit 60.399 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.