Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-scandal de spionaj. Austria a făcut plângere împotriva Germaniei

NSA spionaj

Plângerea a fost depusă la Parchetul din Viena, marți, pentru „culegere de informații secrete în detrimentul Austriei”, a precizat ministrul de interne, Johanna Mikl-Leitner.

Invocând „documente confidențiale”, presa germană a acuzat serviciile de informații BND (Bundesnachrichtendienst), că au spionat în beneficiul agenției americane NSA mai multe companii europene și că au monitorizat lideri politici europeni, în special francezi. Cotidianul Bild susține că vizați de spionaj au fost și unii oficiali austrieci.

Austria cere acum „lămuriri complete” din partea vecinei sale și va recurge în acest sens și la căi diplomatice, a mai spus ministrul de interne.

Citește și: SCANDAL monstru pe spionaj SUA în Europa. BND-ul german a spionat din greu pentru americani

Cancelarul Angela Merkel a luat apărarea serviciului german de informații în fața acuzațiilor că a încălcat legile atunci când a ajutat Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite să spioneze firme și oficiali din Uniunea Europeană.

Citește și: Scandal de spionaj. Inalti functionari francezi si europeni, spionati de nemti pentru NSA

În prima sa declaraţie despre acest scandal, cancelarul german a susţinut cooperarea între NSA şi BND pentru combaterea terorismului. Angela Merkel admite, însă, că este inacceptabil ca națiunile prietene să se spioneze reciproc. Afirmaţia face referire la informaţiile de anul trecut, potrivit cărora Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite i-ar fi interceptat convorbirile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.