Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, vrea să interzică publicarea numelor prietenilor care au susţinut-o în lupta cu tabloidele britanice

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a cerut justiţiei britanice să interzică publicarea numelor celor cinci prieteni care i-au luat apărarea în presă în urma atacurilor la care a fost supusă din partea mai multor tabloide din această ţară, a anunţat joi site-ul cotidianului Daily Mail, citat de AFP, potrivit AGERPRES.

Fosta actriţă americană, în vârstă de 38 de ani, a intentat un proces la Înalta Curte din Londra companiei Associated Newspapers, care editează cotidianul Daily Mail şi suplimentul său duminical Mail on Sunday, precum şi împotriva site-ului Mail Online.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Ea reproşează suplimentului Mail on Sunday că a adus atingere vieţii sale private publicând fragmente dintr-o scrisoare adresată tatălui ei, Thomas Markle, în august 2018.

Conform tabloidului britanic, publicarea acelor fragmente era justificată, deoarece cinci prieteni apropiaţi ai lui Meghan au dezvăluit existenţa acelei scrisori într-un interviu acordat revistei americane People sub protecţia anonimatului, în care denunţau atacurile la care a fost supusă soţia prinţului Harry.

În documentele depuse în instanţă, Meghan a declarat că nu a fost implicată în realizarea acelui articol. Ea a deplâns şi faptul că Associated Newspapers ameninţă cu publicarea numelor celor cinci prieteni ai săi, potrivit Mail Online.

"Cele cinci femei nu sunt judecate, cum nu sunt nici eu", a spus Meghan în mărturia ei scrisă, citată de site-ul Mail Online. "Editorul site-ului Mail on Sunday este acela care este judecat", a adăugat ea, solicitând justiţiei britanice să împiedice dezvăluirea identităţilor celor cinci persoane."

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

În alte documente, citate la începutul lunii iulie de mass-media britanice, Meghan afirma că a fost lăsată "fără apărare" de familia regală britanică şi "i-a fost interzis să se apere" în faţa tabloidelor, în perioada în care era însărcinată.

Meghan s-a mutat în California alături de prinţul Harry şi de fiul lor, Archie, după ce ducii de Sussex au decis să se retragă din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice. Decizia lor, anunţată în ianuarie, a devenit efectivă la începutul lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.