Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu nu renunță ușor la șefia Senatului: Eu nu fac niciodată pasul înapoi, fac într-o parte

Inquam Photos/ Octav Ganea
Teodor Melescanu

PSD a decis să-l susțină președinte interimar al Senatului pe Titus Corlățean. Teodor Meleșcanu va elibera scaunul și dă de înțeles că nu este exclus să revină în funcție. În PSD sunt mai mulți doritori să preia șefia Senatului și dacă social-democrații nu se înțeleg, Meleșcanu ar putea avea o șansă. Parlamentarii apropiați de Meleșcanu au anunțat recent că vor ajuta PSD la moțiunea de cenzură.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a răspuns, sâmbătă, chestionat dacă va demisiona pentru a fi desemnat un alt membru la conducerea Senatului, că el nu face „niciodată pasul înapoi, ci într-o parte”.

„Sigur, nu e nicio problemă. Eu nu fac niciodată pasul înapoi, fac într-o parte”, a răspuns Teodor Meleșcanu, întrebat dacă demisiona pentru a fi desemnat un alt președinte al Senatului.

„Noi vom vedea la deschiderea sesiunii și vom găsi cea mai bună soluție pentreu a depăși o perioadă foarte grea pentru Senat, și în același timp, care să respecte toate prevderile legale. E adevărat că nu a fost încă publicată decizia CCR și nici motivarea, dar va trebui să găsim modalități pentru ca lucrurile să funcționeze excelent”, a completat el.

Întrebat dacă ia în calcul să își prezinte demisia, acesta a spus că „orice este posibil, să vedem pe lege. Eu sunt complet deschis”.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Vezi si: SURSE Aripă pro-anticipate în PSD. Scenariu pentru locale + parlamentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.