Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu încearcă să-i întindă o capcană lui Călin Popescu Tăriceanu

aktual24.ro
Melescanu Tariceanu

Situația de pe scena politică este una cu adevărat explozivă, iar mișcările sunt dintre cele mai spectaculoase. Viorica Dăncilă a negociat cu o serie de lideri ALDE, care îl vor părăsi pe Tăriceanu și vor accepta să intre în Guvern pentru a ocupa posturile rămase vacante, iar structura politică Guvernului să nu se schimbe și în acest fel să nu se ajungă la un vot în Parlament.

Citește și: SURSE - SCHIȚA VIITORULUI GUVERN: mutările pregătite de PSD pentru cabinetul Dăncilă 2

Din acest punct al jocului politic se intră în labirintul procedurilor statutare. Pentru a fi exclus Teodor Meleșcanu sau alți parlamentari ALDE este nevoie de convocarea Delegației Permanente Naționale ALDE și abia după ce se va da un vot în acest for, cei în cauză pierd calitatea de membri ALDE.

Procedura ar putea fi una de durată, pentru că Meleșcanu a amenințat deja că va acționa în judecată partidul, dacă nu se vor respecta toate procedurile statutare.

Interesul lui Teodor Meleșcanu este să lungească cât mai mult procedura de excludere. Dacă Viorica Dăncilă va trimite propunerile de miniștri către președintele Klaus Iohannis, acesta are 10 zile la dispoziție pentru a refuza un ministru.

Practic, interesul disidenților din ALDE este să prelungească criza politică până la momentul în care președintele Iohannis nu mai are de ales și trebuie să-i numească în funcție.

De cealaltă parte, Tăriceanu va convoca cât mai rapid Delegația Permanentă pentru a-i exclude pe cei care acceptă oferta PSD.

Jocul este în plină desfășurare, iar mutările se anunță din ce în ce mai spectaculoase. În tot acest tumult ar putea veni și moțiunea de cenzură a opoziție, iar cu un ALDE scindat șansele de a trece nu mai sunt atât de mari cum erau acum două săptămâni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.