Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu, replică pentru contestatarii Legilor Justiţiei: 'Cei care sunt îngrijoraţi să ne spună şi concret...'

teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, consideră că îngrijorările legate de modificarea legilor Justiţiei în Parlament trebuie exprimate "concret" pentru a se putea reacţiona la asemenea preocupări. 

Citeşte şi: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ministerul Dezvoltării, parte în dosarul TelDrum

"N-am de ce să fiu îngrijorat. Dezbaterea din Parlament şi propunerile care s-au făcut se petrec în cadrul unui proces de consultare cu toate organismele internaţionale, în special Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia, şi în cazul în care apar probleme, eu sunt convins că se vor da explicaţiile necesare (...). Foarte multă lume urmăreşte cu interes dezbaterea. E o dezbatere transparentă, fiecare are dreptul să-şi susţină opţiunile (...). Ceea ce pentru mine ar fi important este ca toţi cei care au îngrijorare să ne spună şi concret despre ce îngrijorare este vorba şi cum se reflectă în proiectele de legi respective pentru a putea, într-adevăr, să reacţionăm la asemenea preocupări", a declarat Meleşcanu, joi, la Parlament. 

El a adăugat că în momentul în care va veni avizul Comisiei de la Veneţia, acesta va fi discutat şi a menţionat că nu a fost contactat de niciun ambasador în legătură cu aceste legi. 

Referindu-se la criticile ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, la adresa ambasadorului Canadei, Meleşcanu a spus: "Aşa cum ambasadorul are dreptul să-şi exprime opiniile, aşa şi reprezentanţii Guvernului au dreptul să-şi exprime şi ei opiniile lor, nu văd probleme". 

Întrebat dacă se fac eforturi pentru o mai bună informare a reprezentanţilor externi, Meleşcanu a arătat: "Da, asta e o problemă care, într-adevăr, necesită o ameliorare foarte rapidă a discuţiilor publice şi a contactelor cu alte oficii. Măsuri nu se iau, ele fac parte din politica noastră, stăm de vorbă cu ambasadorii, ne întâlnim zilnic, săptămânal şi întotdeauna, dacă sunt probleme, răspundem cu mare deschidere la ceea ce se solicită".

Citeşte şi: Se cere intervenţia lui Mihai Tudose după crima de la metrou: 'Îi cer direct premierului să ia măsuri ferme şi imediate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.