DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Melodiile lui Charlie Chaplin, flamenco în formă pură şi arii din opere şi musicaluri, prezentate la festivalul Sounds of Oradea

wikipedia.org
Charlie Chaplin

Melodiile lui Charlie Chaplin cu Keira Chaplin invitată, flamenco în formă pură cu Olga Llorente şi operă interpretată de un tenor de renume mondial - Charles Castronovo sunt atracţiile primei ediţii a festivalului Sounds of Oradea (SO Festival), ce va avea loc în perioada 13-15 august, în Piaţa Unirii din centrul municipiului.

Organizatorii, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), au pregătit mii de locuri/scaune în aer liber, pentru toţi cei care vor să se delecteze cu trei seri culturale, oferite de artişti de renume mondial, în premieră la Oradea, sub bagheta maestrului David Gimenez Carreras.

"Suntem foarte încântaţi să aducem în faţa orădenilor şi turiştilor, artişti de talie internaţională într-un cadru unic, la Sounds of Oradea Festival, în Piaţa Unirii. Timp de trei seri, spectatorii vor fi purtaţi într-o călătorie presărată cu cele mai apreciate compoziţii muzicale universale. Operă. Flamenco. Musical. Suntem siguri că fiecare iubitor al muzicii clasice va considera Sounds of Oradea un Festival de excepţie." a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul APTOR, Alina Toie.

Potrivit acesteia, mai sunt bilete disponibile, la preţuri accesibile (cele mai mari vânzări sunt la abonamentele pentru cele 3 seri de spectacole). Biletele pentru spectacolele primei ediţii SO Festival au fost puse în vânzare online pe platforma iabilet: https://www.iabilet.ro/bilete-sounds-of-oradea-festival-13-15-august-2022-77092/.

Organizatorii au pus la dispoziţia doritorilor două categorii de preţuri extrem de atractive, 80 de lei, respectiv 50 de lei, pentru fiecare din cele trei spectacole. Există şi posibilitatea achiziţionării unui abonament de festival pentru toate cele trei zile, pentru ambele categorii de preţ, în valoare de 200 lei, respectiv 120 lei.

Festivalul Sounds of Oradea va cuprinde trei spectacole, prezentate sâmbătă, duminică şi luni, de la ora 21, în Piaţa Unirii.

Primul va fi "Zâmbetul lui Charlie Chaplin", un spectacol multi-media, cu proiecţii de film şi concert cu lucrări compuse de Charlie Chaplin. Spectacolul este susţinut de Philippe Quint, unul dintre cei mai inovativi violonişti contemporani, care va cânta la vioara 1708 "Ruby" Stradivari, evaluată la 4 milioane de dolari. Alături de muzicieni, pe scenă va urca Kiera Chaplin, nepoata celebrului comediant, pentru a împărtăşi detalii mai puţin cunoscute din istoria bunicul său. Dirijor - Vladimir Lungu, cu participarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea.

Al doilea show este o altă premieră pe care Sounds of Oradea o aduce în România: spectacolul de flamenco autentic susţinut de Olga Llorente şi şcoala sa de bailaoras. Olga Llorente, una din cele mai titrate interprete de flamenco la nivel mondial, va cuceri publicul pe 14 august cu o fuziune spectaculoasă între costumaţii, muzică şi dans, pe scena Sounds of Oradea, potrivit Agerpres.ro.

Flamenco, inclus din 2010 în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanităţii de către UNESCO, este o formă complexă de artă, care încorporează poezia, cântecul (cante), chitara (toque), dansul (baile), bătăile poliritmice din palme (palmas) şi pocnetele degetelor (pitos). Secretele flamenco sunt transmise din generaţie în generaţie, în sudul Spaniei, încă din secolul XV.

"Opera Meets Broadway," al treilea eveniment, este un concert cu arii celebre de operă şi musicaluri, prezentat de duetul alcătuit din tenorul Charles Castronovo şi soprana Diana Ţugui, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Gimenez Carreras.

"Charles Castronovo este unul din cei mai apreciaţi tenori lirici la nivel mondial. A cântat pe scena celor mai importante teatre de operă din lume, iar pe 15 august vom avea ocazia unică să îl ascultăm live, pe scena din Piaţa Unirii. Alături de celebra soprană Diana Ţugui, maestrul Castronovo va aborda un repertoriu muzical versatil, de la celebre arii de operă, la producţii faimoase de pe Broadway," informează organizatorii,

Soprana Diana Ţugui este o artistă plurivalentă care, pe lângă rolurile din operă în care s-a consacrat, abordează cu mult succes şi genul vocal simfonic, opereta, liedul şi chiar musicalul. Este laureată a numeroase concursuri internaţionale, precum Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall, Wilhelm Stenhammar International Music Competition, Vox Artis International Voice Competition şi Concursul Internaţional de Canto Elena Teodorini. În anul 2015 a fost încununată drept "Cea mai bună soprană" la Gala Operelor Naţionale, iar în 2018 a primit premiul "Lya Hubic", pentru cea mai bună soprană.

Detalii despre eveniment: https://soundsoforadea.com

SO Festival este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) şi Primăria Oradea, alături de Filarmonica de Stat Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.