Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membri unei bande violente și persoane din Orientul Mijlociu se află în caravana migranților care se îndreaptă către SUA, acuză Donald Trump

http://www.puterea.ro
Venezuela

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că membri ai unei bande foarte violente şi persoane originare din Orientul Mijlociu se află în caravana miilor de migranţi ce se îndreaptă de câteva zile spre Statele Unite, informează France Presse preluată de Agerpres.

"Luaţi-vă camera de filmat, duceţi-vă în mijlocul lor şi căutaţi-i. Veţi găsi din MS-13, veţi găsi din Orientul Mijlociu, veţi găsi de toate", a declarat preşedintele american reporterilor, înainte de a se îmbarca spre Texas. "Nu le permitem să vină în ţara noastră. Vrem siguranţă, vrem securitate", a insistat el. "Am văzut rapoarte şi există mulţi din aceştia în acest grup" de migranţi, a mai spus el.

Banda Mara Salvatrucha (MS-13), dintre care majoritatea membrilor săi sunt originari din El Salvador, s-a născut pe străzile oraşului Los Angeles în anii 1980, dar acum răspândeşte teroarea în Guatemala, Honduras şi El Salvador. În mai, Casa Albă i-a numit "animale violente" pe membrii acestui grup.

Donald Trump se referă adesea la această bandă pentru a-şi justifica retorica anti-imigraţie.

Luni dimineaţă, el a reproşat pe Twitter armatei şi poliţiei mexicane că sunt "incapabile" să-i aresteze pe migranţi.

"Criminali şi necunoscuţi din Orientul Mijlociu s-au amestecat" cu migranţii, a adăugat el, spunând că a atras atenţia armatei americane şi poliţiştilor de frontieră asupra problemei pe care a numit-o urgenţă naţională.

El a anunţat o reducere imediată a ajutorului pentru trei ţări din America Centrală - Honduras, El Salvador şi Guatemala - acuzându-le că nu au putut "să oprească oamenii să-şi părăsească ţara pentru a intra ilegal în Statele Unite".

Înfruntând setea, căldura şi epuizarea, miile de migranţi - peste 7.000 potrivit ONU - au pornit din nou la drum luni dimineaţă, după o a doua noapte petrecută în Mexic, pentru a încerca să ajungă la graniţa cu Statele Unite, aflată la 3.000 km distanţă.

Mulţi dintre ei au plecat la 13 octombrie din San Pedro Sula, un oraş din nordul Hondurasului, fugind de violenţă şi mizerie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.